Archive for the ‘video’ Category

30.09.2017 – Safe Haven

Op zaterdagavond gezellig naar de film, of beter gezegd laat de film maar bij ons komen. Op Netflix keken we Safe Haven, intrigerend verhaal en goeie film.

Read the rest of this entry »

09.08.2017 – Klimbos

Samen met de Annelot, Sam en Noud vertrokken we vanmorgen naar Walibi. We wilden lekker door de achtbanen slingeren en gek doen. We verwachtten al wat drukte en bespraken in de auto de fastlane optie. Bij aankomst bleken de auto’s al geparkeerd tot aan de ingangsweg wat betekent giga top drukte. We zijn rechtsomkeert gegaan en alternatieven gaan bespreken: dolfinarium Harderwijk (nee), dierentuin Emmen (nee), filmmarathon (nee), Beekse Bergen (nee). Het werd uiteindelijk het Klimbos en Apenheul in Apeldoorn, alleen zijn we niet aan de apen toegekomen. Op een hoogte van 12 en 18 meter klommen we over het klimparcours. Soms lastig als de balken naar links en rechts bewegen. We sloten af met bungy jumpen. Een mooie dag.Read the rest of this entry »

08.08.2017 – Board & Tube

Tijdens de vakantie in Paleokastritsa en ook weer thuis gingen de jongens samen met een vriend wake- en knee boarden. Op Corfu was de baai een uitermate geschikte plek en op de Kaag is er een aangewezen gebied voor speedboten.

Read the rest of this entry »

12.06.2017 – Bright Eye (4)

Hier volgt een korte indruk van de expositie op video.

Read the rest of this entry »

05.06.2017 – Pinksteren (2)

Het pinksterfeest 2017 was een fantastische beleving. De intense samenzang brengt iedereen in beweging in verootmoediging en ontzag voor God. Om niet te vergeten en om vast te houden.

Read the rest of this entry »

30.12.2016 – Heerlen (3)

Vanuit het hotel in Heerlen naar Landgraaf is slechts 10 minuten rijden. Op de langste (indoor) skipiste van Nederland hebben we enkele uren met veel plezier doorgebracht. Het was weer even wennen maar we hadden gauw de slag en smaak weer te pakken.

Read the rest of this entry »

25.12.2016 – Kerstlunch

Met zijn vieren genoten we vandaag van onze kerstlunch bij Tante Kee. De viergangen lunch bestond uit:
♡ Aperitief garnituur & amuses
♡ Tonijn • basilicum • watermeloen • citrus • ponzu
♡ Heilbot • bloemkool • romanesco • kappertjes
♡ Tournedos Rossini • pastinaak • runderstoof • truffel • aardappel mousseline
♡ Kerstdessert

De afsluiter, het desert, was een grote kerstbal van witte chocolade die met warme caramelsaus werd overgoten en smolt. Bij het uiteenvallen kwam het desert met macarones te voorschijn.

Read the rest of this entry »

28.09.2016 – Sully

De film “Sully” vertelt het verhaal achter de piloot die met 155 passagiers veilig landde op het water van de Hudson rivier in New York nadat beide motoren uitvielen door een zwerm vogels. De film sleept je mee in de beschuldigingen tegen de piloot en tegelijkertijd geeft het verbazing hoe het toch allemaal goed afliep. Vooraf aten Rein en ik gezellig bij Plein 14.
(Meer info in dit filmpje of met regisseur.)

Read the rest of this entry »

11.09.2016 – 9/11

De indruk van de “twin towers” is bij mij, net als vele anderen, gegrifd in mijn geheugen. Er zijn wel meer gebeurtenissen die je voor altijd bij blijven zoals vreselijke aanslagen in grote Europese steden. Gek genoeg is er een generatie, mijn kinderen, die het net zoals elke andere explosie op deze wereld bekijken, mochten ze er van gehoord hebben. Wat iedereen wel bezighoudt zijn de gevolgen van die gebeurtenis: de VS met “het nieuwe Europa” (uitspraak van Rumsfeld destijds) startten een oorlog die eerst begon vanuit een enorme solidariteit maar uiteindelijk zal leiden tot enorm veel verdeelheid. Al met al een serie vreselijke maniakale acties die een normaal mens niet verzint. We zijn nu 15 jaar later en laten we hopen dat er aan het wereldwijde geweld een einde komt. Volgens Jezus zal die tijd komen, wie weet hoe lang dat gaat duren. De symptomen die in de Bijbel geprofeteerd zijn zijn zichtbaar voor onze ogen.
in-beeld-aanslagen-11-september-2001 3 911
bnkxh6va46o3_wd640 fjfxdu6ak5r3_wd640 954xf59a0fgw_wd640 aanslagen-op-world-trade-center

Read the rest of this entry »

01.09.2016 – Wakeboarden

Afgelopen week was Sam met vrienden op de Kaag aan het varen. Eén van de mannen heeft het vaarbewijs en daarmee mag sneller gevaren worden in de aangewezen gebieden. Sam leert zo wakeboarden achter de speedboot, wat wellicht ook van pas komt voor snowboarden.

Read the rest of this entry »

27.08.2016 – Ben Hur

De film van Ben Hur is uit. Samen met Sam gingen we kijken in Amsterdam, de IMAX uitvoering. Een fantastische goede film met een mooi verhaal. Als tiener las ik het boek van Ben Hur. Om het nu zo op het 3D doek te zien en surround te horen voelt alsof je er bij bent.

Read the rest of this entry »

26.08.2016 – Beyond Pines

Via Netflix heb ik de film “The place beyond the pines” gezien. Het is een verhaal waarin midden in de film een plotselinge wending ontstaat die je niet verwacht. Een goed verhaal en een meeslepende verfilming.

Read the rest of this entry »

19.08.2016 – No Escape

Tijdens haar reis in Tanzania had Annelot een deel van de film “No Escape” gezien. We hebben de film in zijn geheel kunnen uitkijken. Het gaat over een familie die naar Zuid-Oost Azië reist omdat de vader daar voor een firma in de waterbouw gaat werken als expat ingenieur. De familie weet niet dat er op dat moment een opstand uitbreekt tegen de regering over waterwinning. De film laat de spannende ontsnapping zien van de familie, waarschijnlijk vanuit Cambodja omdat dat grenst aan Vietnam.
Op zich een spannende film maar er gebeuren een aantal onrealistische dingen waarvan je denkt: oké dan maar, dat was wel erg kort door de bocht.

Read the rest of this entry »

17.08.2016 – Tears Sun

Samen met Sam en Annelot keken we via Netflix de film “Tears of the Sun”. Een groep Amerikaanse mariniers moeten in Nigeria een aantal hulpverleners evacueren uit een gebied dat door rebellen wordt belaagd. De SEALs hebben een harde opdracht maar dat blijkt in de praktijk toch anders te lopen. Wie gaan er mee en wie blijft achter. Een film die je emoties over goed en kwaad heen en weer doen slingeren.

Read the rest of this entry »

14.08.2016 – Norge (2)

De korte film van de vakantie in Noorwegen is hier in de flits versie. De uitgebreide versie is te zien bij Norge (1).

Read the rest of this entry »