Archive for the ‘muziek’ Category

02.05.2019 – Oslo (10)

Het operagebouw van buiten bekijken is een “must” maar evenzeer ook de binnenkant. We boften dat er een voorstelling was in de korte tijd dat we in Oslo waren. Het thema van deze avond was: “BAROQUE MOVEMENT” met moderne 2019 barokdans. De toelichting was “Four exciting choreographers interpret music by the Baroque masters. Enjoy the dancers of the Norwegian National Ballet performing alongside the musicians of Barokksolistene”. We hadden twee prachtige zitplaatsen in het midden van de zaal en het een bijzondere avond met 4 gedeeltes. Vooraf kwam de dirigent (met viool) en kleine assistentes de bezoekers al musicerend uitnodigen om de zaal in te komen. De meisjes waren prachtig in barokstijl gekleed.
Onderstaande foto’s zijn van www.operaen.no door Erik Berg en Joerg Wiesner:

Read the rest of this entry »

18.11.2018 – Gele Hoed

Op verzoek van een vriendin heb ik vanmiddag foto’s gemaakt van een voorstelling van De Gele Hoed en Cigale. De Gele Hoed is een gemengd a capella koor uit de bollenstreek en zingt een afwisselend repertoire. Vandaag vierden ze hun 25-jarig jubileum met een eigen optreden met medewerking van de vocal group Cigale. Na een aantal groepsfoto’s gingen we theater Floralis in waar het licht laag was, even wennen dus. Met beide camera’s op ISO 6400 kon ik toch een heel eind komen. Het was een prachtige voorstelling met harmonieuze vocale klanken van enthousiaste artiesten.

Read the rest of this entry »

05.02.2018 – Psalm 95

Psalm 95 wordt gezongen door Jamie Hilsden: “לְכוּ, נְרַנְּנָה לַיהוָה; נָרִיעָה, לְצוּר יִשְׁעֵנוּ.”. Toevallig kwam ik tijdens het autorijden dit lied (“Let Us Sing To The Lord“) tegen via Spotify toen ik een willekeurige zoekopdracht deed. Het is ook op youtube te beluisteren met ondertiteling er bij:

Read the rest of this entry »

05.10.2017 – Friend

Sinds enige tijd kan ik Spotify via een app in de auto gebruiken. Een hele mooie uitvoering van “What A Friend We Have In Jesus” door Kingsway Music klonk deze week bij herhaling. De tekst is eenvoudig en heeft net als andere oude liederen een diepe achtergrond. Zo ook dit lied van Joseph M. Scriven die tot twee keer toe zijn verloofde verloor vlak voor hij ging trouwen, dramatisch. Als je onder deze omstandigheden dat kan verwoorden is er veel kracht in zulke woorden. Een zelfde achtergrond kent het lied “It is well with my soul” van Horatio_Spafford.

What a friend we have in Jesus,
All our sins and griefs to bear!
What a privilege to carry
Everything to God in prayer!
Oh, what peace we often forfeit,
Oh, what needless pain we bear,
All because we do not carry
Everything to God in prayer!

Have we trials and temptations?
Is there trouble anywhere?
We should never be discouraged—
Take it to the Lord in prayer.
Can we find a friend so faithful,
Who will all our sorrows share?
Jesus knows our every weakness;
Take it to the Lord in prayer.

Are we weak and heavy-laden,
Cumbered with a load of care?
Precious Savior, still our refuge—
Take it to the Lord in prayer.
Do thy friends despise, forsake thee?
Take it to the Lord in prayer!
In His arms He’ll take and shield thee,
Thou wilt find a solace there.

Blessed Savior, Thou hast promised
Thou wilt all our burdens bear;
May we ever, Lord, be bringing
All to Thee in earnest prayer.
Soon in glory bright, unclouded,
There will be no need for prayer—
Rapture, praise, and endless worship
Will be our sweet portion there.

Read the rest of this entry »

24.03.2013 – Dans-experience

De dans-experience, ofwel dans-competitie, van Annelot resulteerde vandaag in een beker voor de derde plaats. De dames hebben een supergoede voorstelling gedaan in een competitie waar opnieuw de lat hoog lag. Het team was vooraf erg gemotiveerd en later ook erg blij met de beker.
(Coachen was dit weekend niet nodig omdat de hockey van Noud’s team niet door ging vanwege de extreme kou. Sam moest wel spelen en won met 5-2.)


(Opgenomen met Sony α77)

Read the rest of this entry »

02.03.2013 – Dansgroep

Vanavond ging Annelot dansen met de groep van dansschool Sonia tijdens de korfbalwedstrijd van TOP. Wij zijn even gaan kijken, niet naar de korfbal ☻ maar naar de dansuitvoeringen ☺. Met de camera bij de hand en de tele 70-400mm was de afstand gemakkelijk te overbruggen.
(Opgenomen met Sony α77)

Read the rest of this entry »

02.06.2012 – Dansen

We zijn net terug van een dansvoorstelling van Annelot in een locaal theater. Een zeer goed geregiseerde serie dansopvoeringen met als thema respect krijgen door het te geven. Verschillende dansgroepen hebben bijna 50 dansen opgevoerd. Annelot deed aan 3 mee. Het was een erg leuke avond, ook Greg en Noud waren mee.
Read the rest of this entry »

09.04.2012 – NK voorronde

Annelot deed vandaag met haar dansgroep mee aan de voorronde van het NK dansen. Allerlei danssoorten komen aan bod: hip hop, freestyle, jazz enz. Het werd een leuk middagje met de dansers op toer naar het Soneo evenement in Dronten. Helaas niet genomineerd voor het NK, wel heeft het team met Annelot een uitstekende uitvoering gegeven.Read the rest of this entry »

09.07.2009 – Gitaar

Sam gaat gitaarlessen volgen en heeft daarom een gitaar nodig. Vanavond heeft hij zijn eerste gitaar gekregen, een Spaanse van een Japans merk.

Read the rest of this entry »

18.04.2008 – Muziek

Annelot heeft een muziekuitvoering gegeven met andere lesgenoten. Het eerste stuk was Green Sleeves, daarna hebben we samen twee duetten gespeeld.

Read the rest of this entry »

27.12.2007 – Piano

Terwijl de kinderen logeren in Friesland hebben Ingrid en ik onze piano ingeruild voor een andere, in Culemborg. Het is een prachtig instrument maar de levering is pas volgend jaar. ‘s Avonds kwam Fleur vertellen dat ze een Maltezertje had gekregen.

Read the rest of this entry »