Archive for the ‘italië’ Category

24.02.2018 – Österreich (1)

Eindelijk was het dan zover: we gaan weer skiën, in Oostenrijk, bij het plaatsje Flachau. Vorig jaar zaten we er ook met bevriende families en nu opnieuw met alle families in hetzelfde hotel. We vlogen deze keer naar Venetië. De vlucht over de Alpen was adembenemend mooi en het uitzicht over Venetië eveneens prachtig. Vervolgens vertrokken met gedeukte huurauto zonder winterbanden maar met sneeuwkettingen naar Flachau te rijden, een ritje van ongeveer 4 uren. Bij vetrek in Venetië werden we er op attent gemaakt dat we vlak voor de grens met Oostenrijk even diesel moesten tanken omdat in koude gebieden antivries wordt toegevoegd. Dat hebben we geweten: de diesel begon in de dagen er na te vlokken bij temperaturen van -16 graden. Hierdoor hield de auto er mee op; het bijtanken bleek achteraf onvoldoende om het vriespunt van de diesel te drukken. Met een verdunner is het alsnog gelukt.
De omgeving van Flachau was prachtig wit en erg koud. Het waren prima ski-condities.
Read the rest of this entry »

02.08.2014 – Italië (2)

Het tweede deel van de vakantie was in Mattinata aan de oostkust zo’n 140km ten noorden van Bari. De autotocht van 550km van Ricadi liep door een dor landschap, dankzij de TomTom. Ondanks snelste-route-instelling werden we dwars over de “route national” geleid. Eerst nog langs Matera, het stadje met de grotwoningen en daarna naar de kust. Opvallend hoeveel leegstand er is op het vlakke platteland. Mattinata ligt achter een bergrug en heeft een prachtige rotsachtige kust. Varen langs de kust was opnieuw prachtig. Sam was helaas 3 dagen ziek, virus opgelopen en daardoor koorts.
Het bezoek aan het stadje Monte Sant’Angelo was zeer de moeite waard met de bijzonder fraaie grotkerk. De zomer had een langzame start in deze streek maar de temperatuur was daardoor wel aangenaam. Zie ook Italië (1).
Read the rest of this entry »

25.07.2014 – Italië (1)

Voor onze zomervakantie reisden we af naar Zuid-Italië naar Capo Vaticano, Calabrië. We vlogen op Napels en reden per auto naar het zuiden, zo’n 440km. Calabrië is een prachtig groene omgeving met hele mooie rotsstranden. Het eten in de restaurantjes was overheerlijk, pasta’s, lam, gamba’s, runderfilé en natuurlijk de pizza voor de jongens. Met een gehuurde boot voeren we langs de kust van Tropea en genoten van het uitzicht en de vrijheid op het water. Het stadje Tropea was ook zeer de moeite waard voor een bezoek. De vervolgetappe ging naar Gargano aan de oostkust, zie Italië (2).
Read the rest of this entry »

14.06.2012 – Turijn

Vanuit München vloog ik met Air Dolomite in een propellortje naar Turijn. Het leuke aan dit type is dat het op slechts 6km hoogte vliegt waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de bergen en het Comomeer. Nadat de daling was ingezet, vloog het vliegtuig precies over de autostad waar de Fiat’s worden gemaakt. Net voor de match Ollanda-Germania kon ik nog een heerlijk hoofdgerechtje eten in het prachtige nh hotel gebouwd en ingericht naar een fraai industriëel ontwerp. Mijn kamer was 5 meter hoog, gordijnen waren electrisch bedienbaar enz. Zeker een aanrader op deze locatie.
Read the rest of this entry »

17.04.2012 – Milaan

Het werkbezoek naar Milaan was een interessant uitstapje om een onderzoeksinstituut te bezoeken. Bij gelegenheid heb ik ook een snel bezoek aan het stadscentrum gemaakt. De dom van Milaan is indrukwekkend. De bouw er van begon al in de 14de eeuw en eindigde pas in de 20ste eeuw. Na het bezoek op maandagavond snel in de taxi naar het nabijgelegen stadje Lodi. Zoals verwacht kon de taxichauffeur het hotel niet vinden maar gelukkig had ik Google Streetview van te voren geraadpleegd en kon ik terecht aangeven dat dit toch niet de juiste locatie was.

Read the rest of this entry »

20.10.2011 – Venetie

Met ons gezin zijn we in de herfstvakantie naar Venetie geweest om met kinderen ons zoveel-jaren-getrouwd te vieren. Gezellig vertoefd in een hotelletje tussen Rialto en St. Marcoplein in en allerlei prachtige dingen bekeken in de stad. En ook heerlijk gegeten in verschillende restaurantjes. Erg geslaagd.
Read the rest of this entry »

07.10.2006 – Weekendje Rome

Van 7-9 oktober zijn Ingrid en ik naar Rome geweest om de stad te bekijken en gezellig samen te ontspannen. Enkele fotos:

Read the rest of this entry »