Archive for the ‘werk’ Category

09.07.2017 – Trampootje

Teruggekomen van de duinwandeling waren de mannen actief op de trampoline. De ene salto na de andere is voor hen geen probleem. Regelmatig word ik uitgedaagd om op zijn minst een eenvoudig kunstje te laten zien. Maar als je de lenigheid van de jongens ziet oefen ik liever even in het donker.

Read the rest of this entry »

08.07.2017 – Wasmachine

Afgelopen week heeft Annelot een nieuwe wasmachine in haar woning in Amsterdam gekregen. Keurige service van coolblue tot op de 4de etage maar helaas ontbrak de elektra aansluiting. Op zaterdag, klusdag, toog ik naar Amsterdam om even de contrastekker aan te sluiten op de tuimelschakelaar; netjes zoals het hoort in een vochtige ruimte. Kanonne zeg, wat kan een ‘lego’ klusje dan irritant worden: draadschroefje in de tuimelschakelaar was los geraakt, ding open, veertjes alle kanten op. Enfin, in elkaar gezet, geen spanning meer op de aanvoerfase. Dat kan toch niet. Meterkast ok. Enfin, een uur later, werkt nog steeds niet. Uiteindelijk nieuwe tuimelschakelaar aangeschaft, binnen 10 minuten klaar. Ik vermoed dat de vorige bewoner de contrastekker met snoer gewoon uit de tuimelschakelaar heeft getrokken (want je wil natuurlijk wel je “eigen” snoertje en contrastekker meenemen van een paar eurootjes), met als gevolg kapotte binnenwerk. Annelot kan nu wassen met de nieuwe bovenlader.

Read the rest of this entry »

05.07.2017 – Bedrijfsongeval

Tijdens werkzaamheden op hoorden we de traumahelicopter, ambulance, politie en brandweer naar ons gebouw komen, vlak onder mijn kantoor. Het vermoeden bestond dat er een ongeval moest zijn geweest. Binnen de kortste tijd werden hulptroepen naar de hoogste etage gestuurd en stond de pers al te fotograferen. Na de consternatie werd de medewerker van het bouwbedrijf weggebracht met ambulance. Niet veel later lazen we het nieuws op omroepwest.nl.

Read the rest of this entry »

18.06.2017 – Licht

Na de hockey even met de hond door het park. Het felle zonlicht maakt alles bijna transparant. In ieder geval zijn het mooie kleurspellen door zon en schaduw.

Read the rest of this entry »

17.06.2017 – Zaterdag

Zo maar een zaterdag als vele anderen. De jongens zijn in Amsterdam bij Annelot voor haar housewarming party, Ingrid is naar Leeuwarden voor de “Bright Eye” expositie en zelf ben ik rondom het huis bezig en ga nog even naar kantoor voor een project.

Read the rest of this entry »

10.05.2017 – München

Opnieuw was ik voor werkbezoek naar München. Gisteren vroeg vertrokken met een heldere lucht waardoor Haarlem en IJmuiden goed zichtbaar waren. In München verbleef ik in een nieuw Italiaans hotel, niet verkeerd. Want ‘s avond hoefde ik niet ver te lopen om even lekker te eten. Op de terugweg was het beeld over Bayern net zo mooi en aanvliegen vanuit Almere, Vinkeveen, Bodegraven over Fort Wierickerschans, Uithoorn landde het vliegtuig op de Aalsmeerbaan.Read the rest of this entry »

14.04.2017 – Skatemal

Sam was met zijn vriend druk aan het klussen voor de elektrisch aangedreven skateboard. Het ruime arsenaal aan batterijen moet compact worden aangebracht om de aandrijving mogelijk te maken zonder teveel ruimte in te nemen. De jongens waren druk bezig een mal te maken om vervolgens met epoxyhars een model te gieten.

Read the rest of this entry »

04.04.2017 – München

Op maandagavond vertrokken naar München voor een bespreking met top management over de projecten binnen mijn portfolio. Veel tijd er om heen was er niet. Op de weg terug scheen het zonnetje lekker. Door een zware verkoudheid was het vliegen niet prettig, althans de landing en daarna omdat mijn gehoor zwaar verminderd was voor een lange tijd.


Read the rest of this entry »

29.03.2017 – Huis ter Duin

Voor een grote werkbijeenkomst waren we twee dagen in Huis ter Duin in Noordwijk. Vanuit de werkruimte was er prachtig zicht over de zee. Helaas was er weinig tijd om het strand te verkennen maar konden we toch zo nu en dan even een frisse neus halen aan de zeekant van het hotel. Het hotel heeft een fraai interieur met aparte vloerbedekkingpatronen.


Read the rest of this entry »

18.03.2017 – Traploper

Nu Annelot zich gaat vestigen in Amsterdam wordt er nog een aantal klussen gedaan. Ingrid heeft samen met haar de vloer gelegd en zelf heb ik de traploper zo goed als ik kon ingelegd. We hopen dat de huurders er wat aan hebben.

Read the rest of this entry »

11.03.2017 – Laminaat

Annelot gaat verhuizen naar Amsterdam. Ze heeft een woning kunnen krijgen die helaas kaal is opgeleverd. Vandaag was de eerste gelegenheid om het interieur op te knappen en samen met een aantal familie en vrienden werd alles schoongemaakt, geschilderd en een vloer gelegd.

Read the rest of this entry »

09.03.2017 – Stockholm

Voor werkbezoek vertrok ik woensdagavond naar Stockholm. Na een vlucht van 2 uren vonden we een leuke plek om als collega’s bij elkaar te komen. Op donderdag was de bespreking en konden we ‘s avonds tevreden naar huis terugkeren, ondanks de vertraging van de vlucht.

Read the rest of this entry »

13.01.2017 – Douche

Na 16 jaar werd het tijd om de douche te vervangen. Tegels lieten los en slijtage was overal zichtbaar. Vandaag is deel 1 opgeleverd. Binnenkort komt deel 2, de glazen wand en deur, zodra het inmeten, fabricage en plaatsing is gedaan. De start was even een puzzel: laten we het bestaande raamwerk staan of gaat het eruit en dan even opnieuw opbouwen. We kozen voor het laatste nadat bleek dat er zoveel vocht was binnengeslopen dat je met een vinger door de staander heen kon drukken. Nu staat ook het bad helemaal vrij, wel zo mooi. Goed werk van Sanidrõme.


Read the rest of this entry »

13.12.2016 – Alpen

Vanuit het gebouw in München (werkbezoek) was vandaag een prachtig uitzicht over de Alpen. De lucht was helder waardoor de Alpen heel dichtbij leken.

Read the rest of this entry »

08.12.2016 – Kantoor

In de Plaspoelpolder wordt driftig gebouwd. Vanuit de bestaande toren geeft dat een prachtig uitzicht over de bouw, over Delft en Rijswijk. Vanuit mijn kantoor is de vordering van de bouw goed te volgen en geeft dat soms een prachtig schouwspel met weerspiegeling van de ondergaande zon.

Read the rest of this entry »