Archive for 2018

12.11.2018 – PHP 7.2

Enige tijd geleden kreeg ik een mail dat mijn website wordt geupgrade naar PHP 7.2, is veel sneller. Vanavond werkte mijn blog niet goed meer. Ik had geen idee waar ik moest zoeken want van PHP heb ik geen kaas gegeten. Na even zoeken kwam ik deze plugin tegen: PHP Compatibility Checker. Op basis van dat rapport en met behulp van de documentatie “Backward incompatible changes” kon ik de Python code aanpassen. Pfff.

Read the rest of this entry »

11.11.2018 – Doopfeest

Vandaag was het feest bij de hooxies omdat Annelot zich heeft laten dopen. We zijn geweldig blij dat ze er voor kiest om Jezus in haar leven te volgen. De betekenis van de doop is uitgelegd in Rom. 6:3-11 (NBV), nl.:

3 Weet u niet dat wij die ​gedoopt​ zijn in ​Christus​ ​Jezus, zijn ​gedoopt​ in zijn dood? 4 We zijn door de ​doop​ in zijn dood met hem ​begraven​ om, zoals ​Christus​ door de macht van de Vader uit de dood is opgewekt, een nieuw leven te leiden. 5 Als wij delen in zijn dood, zullen wij ook delen in zijn opstanding. 6 Immers, we weten dat ons oude bestaan met hem gekruisigd is omdat er een einde moest komen aan ons zondige leven: we mochten niet langer ​slaven​ van de ​zonde​ zijn. 7 Wie gestorven is, is rechtens vrij van de ​zonde. 8 Wanneer wij met ​Christus​ zijn gestorven, geloven we dat we ook met hem zullen leven, 9 omdat we weten dat hij, die uit de dood is ​opgewekt, niet meer sterft. De dood heeft geen macht meer over hem. 10 Hij is gestorven om een einde te maken aan de ​zonde, voor eens en altijd; en nu hij leeft, leeft hij voor God. 11 Zo moet u ook uzelf zien: dood voor de ​zonde, maar in ​Christus​ ​Jezus​ levend voor God.

Met familie en vrienden was deze dag heel bijzonder voor Annelot en ook voor ons als ouders en broers. De voorganger sprak ook op een geweldige manier over het omarmen van de goede dingen die God geeft en afleggen van dingen die je beklemmen in het leven. Hij eindigde met een prachtig overzicht van Embrace vs Let Go.
Na de dienst verzamelde iedereen zich bij ons thuis en genoten we na met elkaar en van heerlijke dingen die Ingrid had voorbereid. We voelen ons “De Koning” te rijk maar dan volgens de uitleg van Joh. 1:12.


Read the rest of this entry »

10.11.2018 – Zes-Nul

In de nieuwe (na)competitie hebben we met de jongens A1 weer lekker gescoord. Tegen Amsterdam wonnen we vanavond met 6-0. Het was een beladen wedstrijd, niet vooraf maar, omdat een speler van de tegenpartij al vroeg in de wedstrijd een rode kaart kreeg voor het beledigen van de scheidsrechter. Alle overtredingen die daarna plaatsvonden kwamen op een weegschaal te liggen. Toch wisten mijn mannen hun rug recht te houden en geconcentreerd te blijven op de gemaakte afspraken. De laatste goal was van onze rechtsachter, een loepzuivere backhand die heerlijk hoog in het net ging. Ook Noud stond een uitstekende wedstrijd te spelen met zijn nieuwe Ritual 75 stick.

Read the rest of this entry »

09.11.2018 – Beker

Hisalis Heren 1 speelde vanavond een bekerwedstrijd tegen Hoorn. Helaas verloren ze de wedstrijd met 6-0 maar was er wel veel spektakel. Er was veel ophef over de arbitrage die een groene kaart (terecht) en een gele kaart aan Hisalis gaf. De laatste was discutabel en betrof Sam die volgens de scheidsrechter of een blok maakte of opzettelijk shoot. Als scheidsrechter en vader vond ik dat er van beide geen sprake was. Maar ja, ik sta veilig achter het hek met de camera. Het was voor mij de eerste keer om met zulk zwak licht sportfoto’s te maken. Sportfoto’s hebben een kleine sluitertijd nodig hebben anders worden de spelers brede strepen op het beeld. Alles is met ISO 6400 en belichtingscompensatie op -1EV genomen. Leuk is dat de aankondiging door het team zelf is gedaan en dat daarin door mij eerder genomen foto’s zijn verwerkt.

Read the rest of this entry »

09.11.2018 – Gevangen

Eerder deze week werd op de werklocatie een evacuatie-oefening gedaan en is er door de nooduitgang een roodborstje naar binnen gevlogen. Een medewerker maakte mij er op attent en we vonden het vogeltje gevangen in het trappenhuis. Hoe vang je een gevangen vogeltje? Met het overhemd bedekte ik hem en kon hem zo in mijn hand opnieuw “gevangen” nemen om hem even later zijn vrijheid te geven.

Read the rest of this entry »

04.11.2018 – Lissabon (7)

Omdat Lissabon zo wijdgestrekt is, moet je je uitstapjes goed plannen. Naast de bussen maakten we veel gebruik van Uber. We lieten ons naar Parque das Nações brengen; een modern expo park waar regelmatig conferenties worden gehouden voor ontwerpers, ondernemers en wetenschappers. Voordat we de weg terug namen naar het vliegveld lunchten we bij República da Cerveja aan de kade. Omdat het restaurant druk bezocht wordt door de locale mensen was ook hier het eten heerlijk.


Read the rest of this entry »

03.11.2018 – Lissabon (6)

In het plaatsje Belém vind je een aantal bezienswaardigheden: het klooster Jerónimos Monastery, het monument Padrão dos Descobrimentos en de Belém toren. We aten in het restaurant op de kade en konden genieten van het uitzicht op de “Europese Golden Gate” brug. Op de weg terug wisselde het uitzicht over de brug zich af met verval in de buurten rondom het hotel, wel een groot contrast. ‘s Avonds genoten we van het typische Portugese Solar dos Nunos restaurant.Read the rest of this entry »

03.11.2018 – Lissabon (5)

Het plaatsje Sintra ligt zo ongeveer 30km van de centrale locaties in Lissabon. Er zijn ongeveer 7 kastelen waarvan Park and National Palace of Pena wel heel bijzonder. Helaas was bij aankomst het kasteel in mist gehuld en had een erg lange wachtrij.


Read the rest of this entry »

03.11.2018 – Lissabon (4)

Na de baseliek vertrokken we via Tram 28 door de nauwe straatjes naar het Museu Nacional de Arte Contemporânea (Museu do Chiado). Opvallend was de expositie van fotograaf Carlos Relvas. Ook brachten we een bezoek aan het tegeltjesmuseum Museu Nacional do Azulejo waar de aloude kunst om tegels te maken als versiering en decoratie, met glazuur, is te zien. De bijbehorende kerk is een toonbeeld van overtollige wand- en plafondversieringen.Read the rest of this entry »

02.11.2018 – Lissabon (3)

Lissabon is een stad op heuvels gebouwd en erg uitgestrekt. Het heeft niet echt een centrum maar meerdere interessante plekken. Je moet daar wel over langere afstanden verplaatsen. Al wandelend door de stad is het klimmen en kijken naar de typische Portugese decoraties op de huizen. Opvallend is dat de mooiste plekken soms afwisselt met vervallen buurten. Onze wandeltocht ging naar de Basílica da Estrela waar we vanaf het dak genoten van het uitzicht en de hoogte van de binnenkant van de kerk.
Read the rest of this entry »

02.11.2018 – Lissabon (2)

Op onze tweede dag gingen we naar het oude centrum van Lissabon te beginnen bij het Comércio Plaza tegen Alfama aan. Daarna liepen door de straatjes van de kleine stad met de opvallend kleine tegeltjes op naar Elevador de Santa Justa. Deze lift is gebouwd in 1902 met de Eifeltoren als voorbeeld. Het Pedro IV Plein ligt daar vlak om de hoek en als het dan lunchtijd is eten we bij een klein restaurantje Torremolinos aan de Rua Portas de Santo Antão, eenvoudig en met heerlijk witte port. Na de lunch pakten we het steile trammetje Ascensor da Glória naar het park met prachtig stadsuitzicht Garden São Pedro de Alcantara.

Read the rest of this entry »

01.11.2018 – Lissabon (1)

We hadden een lang weekend citytrip gepland naar Lissabon. Met Vueling vlogen we op een gunstige tijd van Amsterdam naar Lissabon om vervolgens te verblijven in Palace Pestana. Het hotel ligt iets uit de richting van de oude stad maar met de Lisboa Card pak je eenvoudig het openbaar vervoer en ben je er in 20 minuten. Op de eerste avond aten we 5 gangen in het klassieke culinaire restaurant. Het hotel heeft een prachtige tuin met zwembad en spa.Read the rest of this entry »

28.10.2018 – Koude 1-3

De wedstrijd vanmiddag tegen Muiderberg verloren de H1 met 1-3. De wedstrijd verliep niet soepel. De temparatuur was laag door de koude gure wind en het licht was beroerd. Dat laatste kwam ook omdat door de wintertijd de zon rond deze tijd laag stond. Het was erg leuk dat Annelot bij de wedstrijd van Sam kwam kijken samen met Ingrid.Read the rest of this entry »

27.10.2018 – Borrelen

Aan het einde van de werkzaterdag (nieuw buro voor de jongste) gingen we samen even borrelen in Noordwijk bij het Beachclub hotel. Een glaasje wijn met oesterzwambitterballen en lekker breekbrood deed ons goed. We troffen een prachtig heldere lucht aan met een niet al te koude wind.


Read the rest of this entry »

26.10.2018 – Fluiten (5)

De afsluiter van deze week was de wedstrijd van het Schotse schoolteam van St. George’s tegen de meiden MA1. De uitslag werd 1-1 in een wedstrijd die Sam en ik samen floten. Het was onze eerste interland om als vader en zoon te fluiten.

Read the rest of this entry »