26.06.2014 – Hotel Budapest

Sam en klasgenoot Max moesten voor school “iets” cultureels doen. Uit de keuzes: opera, theater of film werd de voorkeur aan het laatste gegeven. We keken vanavond de film “Grand Hotel Budapest” in Tuschinsky in Amsterdam.
“Grand Hotel Budapest” vertelt de avonturen van Gustave, een legendarische conciërge in een beroemd Europees hotel tussen de oorlogen, en Zero Moustafa, de lobby jongen met wie hij bevriend raakt. Handelend als een soort vaderfiguur, gaan Gustave en Zero op reis wat leidt tot een diefstal van een waardevol Renaissance schilderij. Daarna breekt een strijd uit met een rijke familie met wanhopige achtervolgingen en veel meer opmerkelijke gebeurtenissen – allemaal tegen de achtergrond van een plotseling en ingrijpend veranderend continent. De film is geïnspireerd door het boek van Stefan Zweig. De charme en de levendige kleuren van de film maken het bijzonder boeiend en amuserend om naar te kijken. Er heerst een gevoel van melancholie en een bepaald nivo van absurditeit met historische en poetische ingevingen. Een aparte film, erg leuk, aanrader.

(Hier is een trailer met Nederlands ondertiteling)

Total views: 422

Leave a Reply