23.10.2017 – Bilbao (5)

Stadsbeeld – Bilbao is een relatief kleine stad die uit zijn jaren ’60 as herrezen is. Economisch ging het niet goed met de stad in de jaren ’60-’70. Slimme bestuurslieden hebben geïnvesteerd en de ruimte herbenut van de vervallen havenindustrie. Zo kwam het Guggenheim museum in beeld en werd de hele infrastructuur aangepakt. En vandaag is Bilbao een welvarende stad (zonder schulden) en heeft het een bijzonder prettig karakter. Cultuurgoed is blijven bestaan en de bewoners gaan bijna dorps met elkaar om. Als bezoeker voel je je helemaal thuis. Ook de oude stad aan de noordkant van de rivier heeft een prachtige aantrekking en op zondag was er de vlooienmarkt. Opvallend was de verkoop van vogeltjes. Op de foto staan kinderen gefascineerd naar de beestjes te kijken. Twintig jaar geleden spoten ze de vogeltjes blauw maar dat mag nu niet meer.
We gingen met een kabeltreintje naar boven voor een mooi uitzicht over de stad. Bovenop de heuvel stond weer een mooi kunstwerk: een vingerafdruk in metaal.
Vanuit ons hotel Mélia, met prachtige consequent doorgevoerde rode kleuren, hadden we prachtig uitzicht over het park met palmbomen en was de stad binnen 10 minuten te belopen.
Zie ook Bilbao (1), (2), (3), (4), (6), (7), (8) en Hotel De Riscal.









Total views: 559

Leave a Reply

 
Don`t copy text!