29.12.2014 – Pompidou

Parijs (2/3). Voor de tweede dag in Parijs hadden we vooraf tickets gereserveerd voor Centre Pompidou. In Pompidou lopen een drietal exposities: Jeff Koons, Maurice Decamps en Frank Gehry. Jeff Koons is bekend om zijn kitscherige glazen beelden van o.a. stripfiguren. Bijzonder verrassend was de tentoonstelling van het werk van Frank Gehry, de Amerikaanse architect die het LVMH (Louis Vuitton) museum “Iceberg” in Bois de Boulogne ontwierp. Het gebouw is in september geopend en nu open voor publiek. In Pompidou was een zeer uitgebreide collectie te zien van zijn maquettes en werd zijn ontwerpfilosofie toegelicht. Super inspirerend en indrukwekkend.
Na het bezoek aten we in een gezellig Frans tentje (Le Pavé, erg krap maar wel leuk) en liepen we langs het Louvre terug naar de metro naar Saint Germain en Laye waar we vertoefden in Pavillon Henri IV.
Zie ook M.A.M. Parijs (1) en Frank Gehry Parijs (3).


Total views: 416

Leave a Reply