24.10.2014 – Praag

Voor werkbezoek was ik twee dagen in Praag. Op donderdagavond was er gelegenheid om even naar het centrum van de oude stad te gaan. De eerste stop was bij de Joodse begraafplaats en synagoge. Indrukwekkend zijn alle namen van Joodse mensen die zijn gedeporteerd in de Tweede Wereldoorlog. Voordat we naar binnen mochten, hebben we eerst een keppeltje aangeschaft. De begraafplaats is beroemd vanwege rabbijn Jehoeda ben Betsalel Löw die in 1609 overleed. Zijn graftombe blijkt een regilieuze aantrekking te hebben. Hij werd beroemd als alchemist en zijn vriendschap met keizer Rudolf II. In de Joodse wijk zijn meerdere synagoges met een typisch Joodse klok.
In de binnenstad is de astronomische klok altijd weer een trekpleister. In 2007 was ik ook in Praag en heb toen de klok ook bezocht. Tijdens dit bezoek heb ik ook de Karelsbrug kunnen bewandelen met prachtig uitzicht over de rivier en kasteel.
Maar natuurlijk eerst gedineerd in een prima traditioneel Tsjechisch restaurant met een echte Becherovka in een grote bokaal.





(Foto’s met BlackBerry)

Total views: 817

Leave a Reply

 
Don`t copy text!