Archive for the ‘–’ Category

27.12.2018 – Snowworld

De kerstvakante=ie is ook een goed moment om de spiertjes te activeren voor de wintersport. Vandaag gingen Sam en ik snowboarden en skiën in Zoetermeer. De piste was al flink omgeschoffeld door de vakantiegangers wat niet prettig is voor een gemakkelijke afdaling maar wel een goede training is voor het echte werk.

Read the rest of this entry »

16.12.2018 – Kerstnacht (1)

Maandag 24 december vieren we Christmas Eve in Amsterdam. Het Hillsong event is open voor iederen en vindt plaats in de AFAS Musical Hall in Amsterdam Arena. Tickets kun je hier krijgen.
Vanmorgen was het ook weer een prachtige bijeenkomst over 2019 vanuit Jesaja (Jezus’ geboorte voorspeld) en Romeinen (Jezus laten werken in je leven).

Read the rest of this entry »

07.08.2017 – Hoog Holten

Na twee prachtige dagen toeren door Oost-Nederland vertrokken we vanuit Enschede over de A1 richting West-Nederland. Ingrid wist van een goed restaurant in Holten, genaamd Hoog Holten waar ze eerder eens wandeltochten ondernam met een vriendinnengroep. Hoog Holten is aangesloten bij JRE (net als Tante Kee) en heeft een Michelin aanbeveling op hun Bib Gourmand menu. Als je er zo dicht bij zit wil je ook dat niet missen. Het was een heerlijke afsluiting van de toer. Met dank aan de kinderen want het begon met Westerlee.

Read the rest of this entry »

26.01.2013 – Overbelichten

Terwijl de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen en de dooi op komst is, kan er nog gefotografeerd worden in de sneeuw. De watervogels kuieren langs de waterkant en vormen het enige object in een wit decor. Dat geeft leuk oefenmateriaal voor de α77. Om in sneeuw te fotograferen moet je (tegen je gevoel in) overbelichten omdat anders het object heel donker wordt.

Read the rest of this entry »

02.06.2012 – Dansen

We zijn net terug van een dansvoorstelling van Annelot in een locaal theater. Een zeer goed geregiseerde serie dansopvoeringen met als thema respect krijgen door het te geven. Verschillende dansgroepen hebben bijna 50 dansen opgevoerd. Annelot deed aan 3 mee. Het was een erg leuke avond, ook Greg en Noud waren mee.
Read the rest of this entry »

28.05.2012 – Opwekking

Afgelopen weekend hebben we met vrienden Pinksteren gevierd tijdens de Opwekking conferentie op Walibi. Terwijl dochterlief kampeerde met 20.000 anderen vertoefden we met drie gezinnen in zomerhuisjes vlakbij. Met gehuurde fietsen was het 20 minuutjes naar het Opwekkingterrein waar we de tentdiensten bijwoonden. Met zoveel christenen samenzijn is op zich al een belevenis maar ook opgebouwd worden in geloof door zang, Bijbellezing en gesprekken met elkaar was geweldig. Net als vorig jaar (zie 1 en 2) was het super leuk om zo intensief met vrienden op te trekken en te genieten van gourmet en bijkletsen. Ook kwamen alle tieners met vrienden er gezellig bij, net als mijn zus en zwager die op de motor een bezoekje brachten.

Read the rest of this entry »

13.05.2012 – Moederdag

Vandaag hebben we moederdag gevierd met eigen gezin en met wederzijdse ouders. Mijn ouders zijn kort geleden verhuisd naar een nieuw prachtig appartement waar we heerlijk hebben gegeten en ook de verjaardag van mijn moeder hebben gevierd. Noud en pake (Fries voor opa) konden het goed met elkaar aan de praat houden over oorlogsverhalen nadat Noud zich had verdiept in de video serie: “13 in de Oorlog“, een boeiende serie voor achter in de auto (als je naar Frankrijk of Friesland reist).

Read the rest of this entry »

09.04.2012 – NK voorronde

Annelot deed vandaag met haar dansgroep mee aan de voorronde van het NK dansen. Allerlei danssoorten komen aan bod: hip hop, freestyle, jazz enz. Het werd een leuk middagje met de dansers op toer naar het Soneo evenement in Dronten. Helaas niet genomineerd voor het NK, wel heeft het team met Annelot een uitstekende uitvoering gegeven.Read the rest of this entry »

01.04.2012 – Bollen

Even een ritje met Ingrid voor een wandeling in de duinen. Onderweg stoppen we even voor de narcissen die nu volop in bloei staan.

Read the rest of this entry »

30.03.2012 – Dubbel lek

Op weg naar huis vanavond ging het even mis in Den Haag bij het Paleis van Justitie. Links naast mij reed een grote bus die zijn baantje niet hield en mij dwong naar rechts uit te wijken. Ondanks herhaaldelijk claxoneren was er geen verandering van koers en had ik de keus: of de bus duwt me letterlijk weg of ik wijk nog iets verder uit naar de stoep. Ik koos voor het laatste en raakte de hoge stoep met beide wielen. Beide lek. Het oude ANWB telefoonnummer was van 2006, de politie komt niet meer voor dit soort zaken maar verbond me wel door met de ANWB die vervolgens niets kunnen met 2 lekke banden en me weer doorverbonden met de verzekering enz. Wordt vervolgd.


Fotos met BlackBerry

Read the rest of this entry »

24.03.2012 – Lente

De lente is echt begonnen, eerst op het hockeyveld met de E-mannen die een mooie 7-1 winst neerzetten. Op de terugweg zijn we even gestopt om een foto te maken van een hyacintenveld in een typisch tafereeltje met bollenschuur.

Read the rest of this entry »

17.03.2012 – Gietijzer bad

Vandaag geen hockey maar het gietijzeren bad vervangen na achttien jaar trouwe dienst. Het oude bad was aan vervanging toe en dat werd een klus samen met mijn schoonvader. Eerst een materiaallift opgehaald, het oude bad naar beneden (zo’n ding weegt gauw 170kg), het nieuwe bad omhoog, het oude bad naar de schroot en de lift weer terug. Noud genoot van de activiteiten met de lift. Na alle logistieke handelingen werd het tijd voor het vakwerk. Het nieuwe bad is net iets langer dan het oude en daarvoor was een kleine aanpassing nodig in de badkamer. Daarna kon het kitwerk en de afvoer in orde worden gemaakt. Operatie geslaagd.Read the rest of this entry »

11.03.2012 – Lente?

Vanmorgen zijn we naar de vroege dienst geweest. Het zonnetje scheen lekker in de tuin en de vogels in de tuin en park zongen hun hoogste lied. De kinderen waren opgetogen omdat ze zonder jas naar buiten konden. Het leek wel een echte lentedag.Read the rest of this entry »

07.03.2012 – Noordwijk

Met het hele management team zijn we verzameld in Noordwijk, niet ver van huis dus. Het thema is veranderen van je organisatie. Op zich niet een nieuw thema maar wel belangrijk om de uitdagingen binnen het bedrijf aan te kunnen. Tussendoor ben ik nog naar kantoor geweest voor urgente zaken, snel even naar huis en daarna terug voor een jazz-management-theater voorstelling van een jazz-groep uit Engeland en diner.

Read the rest of this entry »

05.03.2012 – Priemgetal

Raad eens welke dag het is. Kijk maar op de items van 2008, 2009, 2010 en 2011.

Read the rest of this entry »