6 – Waaruit Bestaat God?

🕗 Periode 1 / Dag 6 – 🌲Pad 1. Natuur En Karakter Van God   –   📌 Joh. 3:16  | 

📖 Openb. 4:1-11 (vs. 2-5 God is een geestelijk wezen)

God heeft een persoonlijkheid, maar Hij heeft niet een tastbaar lichaam. Hij bestaat uit geestelijk ‘materiaal’ en niet uit fysiek ‘materiaal’. In de Bijbel lezen we dat Hij op sommige momenten toch in een lichamelijke gedaante verschijnt om te communiceren. Zo verscheen Hij aan Mozes (Ex. 33-34) en Daniël (Dan. 10). Theologen noemen dit een ‘goddelijke openbaring’ (epifanie).
Ondanks dat God niet altijd een lichamelijke gedaante aanneemt om te communiceren, kunnen we toch met Hem spreken en Hij tot ons. Dat komt omdat onze lichamen worden bestuurd door een niet-lichamelijke geest. Je zou kunnen zeggen dat wij ‘geest’ zijn in lichamelijke gedaante. Hierdoor kunnen we aanbidden, bidden en luisteren naar God die een geestelijk wezen is. Met andere woorden, we hebben geestelijk ‘materiaal’ in ons, net als het (zichtbare) lichamelijke materiaal.
Door te eten en te bewegen kunnen we ons lichaam onderhouden en versterken. Zo kunnen we onze geestelijke dimensie ontwikkelen door tijd te besteden aan aanbidding, Bijbel lezen, bidden en luisteren naar God.

🔨 Neem een aantal minuten om in stilte naar Gods stem te luisteren en Zijn aanwezigheid te ervaren.

🕗 Periode 1 / Dag 6 – 🌲Pad 1. Natuur En Karakter Van God   –   📌 Joh. 3:16  | 

Print

Comments are closed.