16 – Emoties Van Een Zorgzame Vader

🕗 Periode 1 / Dag 16 – 🌲Pad 1. Natuur En Karakter Van God   –   📌 Rom. 8:1  | 

📖 Richt. 10:6-16 (vs. 13-16: Zijn emoties laten Zijn zorg zien)

Toen God man en vrouw maakte koos Hij ervoor om Zichzelf kwetsbaar te maken. Hij maakte ons naar Zijn beeld, als personen met de mogelijkheid om een relatie met Hem te hebben. Dat wilde zeggen dat we van elkaar konden houden en van alle positieve emoties konden genieten in een liefdevolle relatie. Maar door het scheppen van deze gevoelens maakte Hij het voor ons ook mogelijk om ons van Hem af te wenden en van elkaar en zodoende werd het mogelijk dat er teleurstelling ontstond en pijn en woede. De volgende teksten onthullen enige emoties die onze Hemelse Vader ervaart met betrekking tot Zijn kinderen. Absoluut geen complete lijst maar toch geeft het een beeld van Zijn hart voor ons.

  • Hij ervaart vreugde, zeker als zijn volk doet wat goed is (Deut. 30:9; Zef. 3:17; Lucas 10:21).
  • Hij heeft verdriet als mensen hun rug naar hem toekeren en kwaad gaan doen (Gen. 6:5-6; 1 Sam 15:11; Jes. 53:3).
  • Hij wordt boos als Hij steeds opnieuw mensen probeert te helpen en zij toch egoïstisch blijven. Hij keert zich snel af van boosheid en Hij zegent mensen weer als zij terugkomen bij Hem (Psalm 95:10; Jes. 12:1).
  • Hij is bewogen en vol genade. God toont liever genade dan dat Hij mensen straft. Zelfs wanneer Hij moet straffen doet Hij dat met tegenzin omdat Hij oneindig veel medeleven bezit (Ex. 34:6-7; Psalm 86:15; Micha 7:18-19).

🔨 Welke emoties heb jij ervaren in je relatie met de Vader?

🕗 Periode 1 / Dag 16 – 🌲Pad 1. Natuur En Karakter Van God   –   📌 Rom. 8:1  | 

Print

Comments are closed.