19 – Rotsvaste Trouw

🕗 Periode 1 / Dag 19 – 🌲Pad 1. Natuur En Karakter Van God   –   📌 Rom. 8:1  | 

📖 Psalm 89:1-15 (vs. 3: Zijn trouw is volmaakt)

“Waarom heeft God mij dit aangedaan?” Hoe vaak wijst de mens niet naar God om Hem van alle persoonlijke problemen de schuld te geven. Dit gebeurt als we in leugens geloven over Gods karakter. De waarheid is dat Gods karakter rotsvast is. Hij heeft nooit oneerlijk of onrechtvaardig gehandeld en zal dat ook nooit doen. Het valt niet te ontkennen dat Hij onschuldig is. Alles wat Hij doet is perfect, zonder fouten, geen verkeerde motieven en er ontbreekt niets aan. Als het op karakter aankomt staat God niet terecht. Wij wel.
De dingen waar we God de schuld van geven zijn maar al te vaak de consequenties van menselijke zondige keuzes, ook de onze. Wanneer we boos zijn op God laat dat ons zien waar we niet begrijpen wie Hij is. Beschuldigingen tegen Hem zijn ongegrond. God doet altijd datgene dat goed, rechtvaardig, liefdevol en voordelig en dus het beste voor ons is. Ons geloof moet gebouwd zijn op het juist begrijpen van Zijn onfeilbare karakter. Als wij toestaan dat omstandigheden en emoties ons laten twijfelen aan Zijn trouw, zullen wij die geweldige bescherming missen die voortkomt uit het bouwen van ons fundament op de rots.

🔨 Heb jij slechte verlangens naar God toe? Heb je er moeite mee om Hem te vertrouwen? Het probleem is niet God. Jij hebt er moeite mee. Vraag God om jou te laten zien hoe trouw en betrouwbaar Hij is.

🕗 Periode 1 / Dag 19 – 🌲Pad 1. Natuur En Karakter Van God   –   📌 Rom. 8:1  | 

Print

 
Don`t copy text!