29 – Onze Grote Beschermer

🕗 Periode 1 / Dag 29 – 🌲Pad 2. Het Vaderhart Van God   –   📌 Joh. 3:36  | 

📖 Joz. 24:14-22 (vs. 17: Hij leidde het volk door alles heen)

In de door gangs geteisterde straten in het zuiden van Los Angeles ontstond een ware vlaag van geweld toen veel Afro-Amerikanen het absoluut niet eens waren met een belangrijke beslissing van het Gerechtshof. Dit was wereldnieuws. Honderden mensen vreesden voor hun leven, maar leden van een lokale gemeente verenigden zich in gebed voor hun in moeilijkheden geraakte gemeenschap. Terwijl gebouwen om hen heen in brand stonden, werden de kerk en huizen van de gemeenteleden gespaard voor het vuur. God beschermde hen niet alleen, Hij gaf hen ook de moed om terug te gaan naar de straten en gaf hen medeleven om hun gewonde buren te helpen. De gemeenteleden verleenden eerste hulp waar nodig en hielpen degenen die dakloos waren geworden aan een tijdelijk onderkomen. Voedsel en dekens werden uitgedeeld en er werd geholpen om vermiste familieleden te zoeken tussen de puinhopen.
Zoals een Vader is God bezorgd om onze veiligheid. Hij is in staat om Zijn kinderen te beschermen. Door de Bijbel heen zien we dat Hij Zijn volk redt van verschillende gevaren. Maar er lijden of sterven ook kinderen van Hem voor het evangelie (Heb. 11:32-39). Wat de reden voor hun lijden ook is, Gods tegenwoordigheid bleef bij hen. Ze vonden kracht door Zijn genade. Jezus zei in Johannes 10:29 “Wat mijn Vader mij gegeven heeft gaat alles te boven, niemand kan het uit de hand van mijn Vader roven.”

🔨 De veiligste plaats is midden in de wil van de Vader. Op wat voor manier heeft de Vader jou laten zien dat je in Zijn bescherming bent?

🕗 Periode 1 / Dag 29 – 🌲Pad 2. Het Vaderhart Van God   –   📌 Joh. 3:36  | 

Print

Comments are closed.