35 – Zijn Armen Om Ons Heen

🕗 Periode 1 / Dag 35 – 🌲Pad 2. Het Vaderhart Van God   –   📌 Joh. 3:36  | 

📖 2 Kor. 1:3-11 (vs. 4-5: God troost ons)

De ervaring van emotionele pijn, je alleen gelaten voelen, verwerping maakt iedereen wel eens mee. Velen van ons dragen die pijn lang met zich mee, en omdat we verwond zijn doen we vaak ook anderen pijn. Toen Tom nog een kleine jongen was, werd hij hevig teleurgesteld toen hij niet mee mocht met een uitje van zijn broers en zussen. Toen het bedtijd was en zijn moeder kwam om hem welterusten te zeggen en hem in te stoppen, begon de stortvloed van tranen. Ze hield hem in haar armen en liet hem uithuilen. Zij had medelijden met hem en troostte hem. Tom zou het nooit vergeten.
“Zoals een moeder haar zoon troost, zo zal ik jullie troosten; in Jeruzalem zul je troost vinden”, zegt de Heer (Jes. 66:13). God heeft een moeder de gave gegeven om haar kleine kinderen te troosten. Niet iedereen heeft een moeder die kan troosten in tijden van verdriet en zorgen, maar dan zegt God: “Als je zorgen en verdriet hebt, kom dan naar Mij als een klein kind, stel jezelf kwetsbaar op en Ik zal je troosten”. We moeten niet proberen onze pijn te verbergen of te denken dat wij geen troost nodig hebben, of dat wij niet zwak zijn. We moeten eerlijk zijn tegenover God over hoe we ons voelen en Hem vragen ons te troosten.

🔨 Voel jij ergens pijn in je hart? Blijf er niet mee rondlopen, maar lucht je hart bij God en laat Hem Zijn armen om je heen doen en je troosten, zoals Toms moeder bij hem deed.

🕗 Periode 1 / Dag 35 – 🌲Pad 2. Het Vaderhart Van God   –   📌 Joh. 3:36  | 

Print

 
Don`t copy text!