38 – Geduldig, Met Een Doel!

🕗 Periode 1 / Dag 38 – 🌲Pad 2. Het Vaderhart Van God   –   📌 Joh. 3:36  | 

📖 2 Pet. 3:1-15 (vs. 8-9: Gods geduld is oneindig; lankmoedigheid betekent geduld)

Het leek of Steve zijn leven weggooide. Omdat hij alcoholverslaafde was, ging hij van baan naar baan en van relatie naar relatie. De meeste avonden bracht hij door met drinken terwijl zijn familie zat te wachten of hij überhaupt wel thuis zou komen. Regelmatig belde Steve dan zijn broer om te vragen of hij hem kon ophalen bij een bar, het politiebureau of ergens langs de weg. Degene die in deze donkere periode van zijn leven altijd voor hem klaar stond was zijn moeder. Hoewel Steve meestal dronken was als hij bij haar op bezoek ging, bleef ze geduldig voor hem bidden, in het volle vertrouwen dat God in staat was haar zoon te redden.
Maar pas toen hij problemen kreeg aan zijn hart en lever vanwege zijn alcoholverslaving veranderde zijn leven. Hij gaf zijn hart aan Jezus Christus, stopte met zijn wilde levensstijl en vroeg zelfs zijn familie om vergeving voor het verdriet dat hij hen al die jaren had aangedaan. Vandaag de dag spreekt Steve met een dankbaar hart over het geduld van God en de volharding in gebed van zijn moeder. Ook al lijken sommige situaties onmogelijk, God kan een wonder doen als wij geduldig zijn, als we Hem in ons gebed zoeken en Hem vragen om de harten te veranderen van degenen van wie we houden.

🔨 Heb jij vrienden of familie die Jezus niet kennen? De Vader is geduldig. Vraag Hem je kracht te geven om te volharden in gebed voor hen.

🕗 Periode 1 / Dag 38 – 🌲Pad 2. Het Vaderhart Van God   –   📌 Joh. 3:36  | 

Print

Comments are closed.