39 – Het Ware Karakter Van De Vader

🕗 Periode 1 / Dag 39 – 🌲Pad 2. Het Vaderhart Van God   –   📌 Joh. 3:36  | 

📖 Ex. 34:1-10 (vs 6 en 7: God is goed en rechtvaardig)

Wat een belevenis! Mozes heeft God gevraagd om hem Zijn glorie te laten zien. In antwoord daarop geeft God hem de meest complete openbaring van Zijn karakter die we kunnen vinden in de Bijbel. Allereerst benadrukt God dat Hij barmhartig en genadig is, Hij stroomt over van liefde en trouw. Hij houdt van je en vergeeft? kortom, hij is een geweldige Vader!
Maar dit stukje in de Bijbel laat ook de andere kant zien van het karakter van God. Hij veroordeelt zonde en straft de onrechtvaardigen als ze ongehoorzaam blijven. Veel mensen denken alleen maar aan deze kant van God als ze aan Hem denken. Ze denken dat Hij alleen maar zit te wachten op iets dat ze fout doen zodat Hij ze kan straffen. Maar dat is een verwrongen beeld van de Vader. Zoals Hij zei tegen Mozes, is Hij lankmoedig, Hij heeft geduld om te wachten tot wij ons bekeren, want Hij wil niet dat een van ons verloren gaat (2 Pet. 3:9). Helaas vergat Mozes hoe het karakter van God precies was. In Numeri 20:8 zegt God hem om tegen een rots te spreken om het morrende volk van water te voorzien. In plaats daarvan slaat hij uit woede met zijn staf op de rots. En dat had vergaande gevolgen (Num. 20: 11-13). Omdat Mozes God niet op de correcte manier vertegenwoordigde tegenover het volk, mocht hij het beloofde land uiteindelijke niet binnengaan en werd hij opgevolgd door Jozua.

🔨 Hebben mensen of gebeurtenissen jouw beeld van God verstoord? Schrijf eens op in welke situatie God een geduldige Vader voor je geweest is.

🕗 Periode 1 / Dag 39 – 🌲Pad 2. Het Vaderhart Van God   –   📌 Joh. 3:36  | 

Print

Comments are closed.