40 – Voor Alle Duidelijkheid

🕗 Periode 1 / Dag 40 – 🌲Pad 2. Het Vaderhart Van God   –   📌 Joh. 3:36  | 

📖 Ezech. 18:1-13Ezech. 18:20-22  (vs. 1-4: Ieder mens is persoonlijk verantwoordelijk)

Het in vers 2 genoemde spreekwoord toonde niet hoe God eigenlijk was, dus mocht het niet meer gebruikt worden. De jonge mensen van die tijd citeerden dit vers uit Ex. 34:7 waar God de Israëlieten waarschuwt dat Hij “de ongerechtigheid van de vaders bezoekt aan diens kinderen en kindskinderen, aan het derde en vierde geslacht”. De mensen die dit hoorden zeiden: “Waarom zouden wij God gehoorzamen? Hij zal ons toch voor de zonden van onze vaders straffen, dus laten we maar leven zoals we zelf graag wensen”.
De Vader maakt in het vervolg van het boek van Ezechiël duidelijk dat Hij niemand veroordeelt voor de zonden van zijn/haar vader. Maar in een mensenleven kunnen de verkeerde keuzen van een vader wel degelijk consequenties hebben voor zijn nageslacht (drie of vier generaties). We hoeven alleen maar te kijken naar de miljoenen mensen die alcoholverslaafde of criminele ouders hadden of die uit gebroken gezinnen kwamen om te weten dat dit waar is. Maar deze pijn hoeft niet doorgegeven te worden aan een volgende generatie. Het kan bij ons tot stilstand komen. De zondige band tussen generaties kan worden verbroken als wij de genezing van de Vader in ons leven ontvangen en als wij Zijn hart laten zien aan onze kinderen.

🔨 Heb jij te lijden (gehad) onder bepaalde zonden van je ouders? Vergeef ze en laat Gods genezende aanraking de banden van het verleden verbreken.

🕗 Periode 1 / Dag 40 – 🌲Pad 2. Het Vaderhart Van God   –   📌 Joh. 3:36  | 

Print

Comments are closed.