43 – De Last Van Discipline

🕗 Periode 1 / Dag 43 – 🌲Pad 3. Het Gebroken Hart Van God   –   📌 Joh. 1:12  | 

📖 Psalm 81 (vs. 7-17: Hij verlangt ernaar om te zegenen, niet om te oordelen)

Psalm 81 geeft het hart van de Vader op een krachtige manier weer. Hij verlangt naar omgang met Zijn volk, om hun zaken te verdedigen ? als ze maar naar Hem terug willen komen. Hij wil ze zegenen en “het mooiste koren als voedsel geven (vs. 17) ?zoveel honing, dat ze het niet meer op kunnen”, maar dat kan Hij niet. Zijn volk is ongehoorzaam en door ze op dat moment te zegenen zou Hij hun zonde belonen.
De Heer is woedend op de zonde, maar bedroeft over Zijn volk. De profeet Amos vertelt dat God door middel van het oordeel de aandacht van Zijn volk op Hem wil richten zodat ze naar Hem terug willen komen (Amos 4:6-10). Zoals een goede vader brengt Hij Zijn kinderen discipline bij door liefde en door leed. (Hag. 2:18)
Niemand wil graag getuchtigd worden door God. In vers 14 van Psalm 81 zie je het sterke verband tussen het luisteren naar God en het gehoorzamen van God. De Hebreeuwse taal drukt dit verband heel krachtig uit; op het verstaan van Gods stem volgt automatisch het gehoorzamen van God.

🔨 Luister je naar wat je gehoord hebt en koester je dat? Of ben je ongehoorzaam en heb je Gods discipline nodig?

🕗 Periode 1 / Dag 43 – 🌲Pad 3. Het Gebroken Hart Van God   –   📌 Joh. 1:12  | 

Print

Comments are closed.