45 – De Afgewezen Prins

🕗 Periode 1 / Dag 45 – 🌲Pad 3. Het Gebroken Hart Van God   –   📌 Joh. 1:12  | 

📖 Ezech. 16:4-22Ezech. 16:59-63  (vs. 15: Zijn verdriet is het verdriet van een afgewezen geliefde)

De Heer probeert op alle mogelijke manieren Zijn gevoelens voor Zijn volk over te brengen, in Ezechiël door een tragisch verhaal. Een jong meisje wordt door een prins gered uit de armoede en dood. Hij geeft haar mooie kleren en schitterende juwelen en belooft met haar te trouwen. Maar ze wordt trots en gaat uiteindelijk achter andere mannen aan. Stel je dit verhaal eens voor. Wie voelt er niet het verdriet en de schok van de afgewezen verloofde? Zijn bruid heeft hem niet alleen verworpen, maar ook nog aan anderen overgelaten. Alle cadeaus die hij voor haar bruiloft had willen kopen komen bij nu andere mensen terecht.
De Heer legt uit dat Zijn volk Hem precies dit heeft aangedaan; Hij hield van hen zoals een man van zijn bruid houdt, maar ze verachtten Zijn liefde en liepen achter andere goden aan.
Wat een schitterend voorbeeld van Zijn diepgaande zorg voor ons?.. en Zijn gebroken hart. De Heer waarschuwt Israël voor de bittere consequenties van haar daden. Dan, aan het einde van het hoofdstuk, belooft Hij haar vergeving, reiniging en herstel. Wat een ongelofelijke liefde!

🔨 Denk eens aan de cadeaus die God je gegeven heeft. Sommige zijn: een stabiele familie, opleiding, intelligentie, sport, muziek, artistieke gaven, bevrijding en meer. Hoe gebruik je deze cadeaus om God te dienen?

🕗 Periode 1 / Dag 45 – 🌲Pad 3. Het Gebroken Hart Van God   –   📌 Joh. 1:12  | 

Print

Comments are closed.