46 – Gods Gebroken Hart

🕗 Periode 1 / Dag 46 – 🌲Pad 3. Het Gebroken Hart Van God   –   📌 Joh. 1:12  | 

📖 Hos. 3:1-5 (vs. 1: God houdt nog steeds van Zijn ontrouwe volk)

Hosea moest wel met stomheid geslagen zijn toen God hem vroeg zijn vrouw Gomer te vergeven. Ze had hem een tijd geleden verlaten om prostituée te worden en kwam nu pas terug omdat ze te oud en te lelijk was geworden om mannen te versieren. Hoe kon God aan Hosea vragen om zo’n overspelige vrouw terug te nemen?
God liet iets zo persoonlijk aan Hosea zien dat Hosea dat alleen kon begrijpen als hij dat zelf had meegemaakt. God wil dat wij begrijpen hoe Hij over zonde denkt. Zijn hart is gebroken voor iedereen die kapot gaat aan zonde. Als wij Hem toelaten zal ons hart breken met die dingen die Zijn hart breken. Zijn verlangen is niet om ons daarmee te kwetsen, maar om onze relatie met Hem te verdiepen. De Israëlieten deden met God precies hetzelfde als wat Gomer met Hosea deed. En dat is ook wat wij vandaag de dag bij God doen als we zondigen. Het verbazingwekkende is dat het niet uitmaakt hoe ver we afgedwaald zijn, God is bereid om ons te vergeven en ons terug te nemen.

🔨 Doe je iets wat het hart van de Vader breekt? Beken het aan Hem, en laat je door Hem teruggenomen worden in Zijn familie

🕗 Periode 1 / Dag 46 – 🌲Pad 3. Het Gebroken Hart Van God   –   📌 Joh. 1:12  | 

Print

Comments are closed.