47 – Verdriet In De Familie

🕗 Periode 1 / Dag 47 – 🌲Pad 3. Het Gebroken Hart Van God   –   📌 Joh. 1:12  | 

📖 Hos. 11:1-11 (vs. 9: Liefde en verdriet in de familie van God)

De Heer vergelijkt de liefde voor Zijn volk met de liefde die een vader voor zijn zoon heeft. Hij denkt terug aan hoe Hij voor Israël zorgde toen zij nog jong was (vs. 3-4) en rouwt over het feit dat Israël zich van Hem afgekeerd heeft. In vers 8 lees je één van de diepste liefdesverklaringen uit het hart van God. Zijn hart is gebroken over Zijn onberekenbare zoon.
In je familie leer je het verband tussen de grootste vreugde én verdriet die er bestaan. Als je een keer in de steek gelaten bent door een broer of zus, of als je door je ouders verlaten bent dan voel je diepe pijn.
Jane was nog maar een kleine dreumes toen haar moeder haar afstond voor adoptie. Het verdriet en de boosheid van verwerping hielden haar 20 jaar in hun greep. Toen ze haar leven toewijdde aan God en naar een school voor discipelschapstraining ging, begon ze te genezen. Maar de grootste verassing stond haar nog te wachten.
Op een ‘toevallige’ wijze die alleen God zo kan maken, kwam ze erachter dat een oudere vrouw in haar klas eigenlijk haar echte moeder was. Zij had haar leven ook aan Jezus gegeven! De God van liefde had hun reünie en genezing zorgvuldig tot stand gebracht.

🔨 Moet jij je, met Gods hulp, met iemand verzoenen? Bid voor anderen en bemoedig ze in hun verzoening met andere christenen

🕗 Periode 1 / Dag 47 – 🌲Pad 3. Het Gebroken Hart Van God   –   📌 Joh. 1:12  | 

Print

Comments are closed.