48 – Een Hart Voor De Stad

🕗 Periode 1 / Dag 48 – 🌲Pad 3. Het Gebroken Hart Van God   –   📌 Joh. 1:12  | 

📖 Lucas 13:31-35Lucas 19:41-44 (vs. 41-44: Een schreeuw voor de stad)

Jezus huilt voor de stad. Het oordeel komt, maar de Zoon laat zien dat het hart van de Vader gebroken is. In Matt. 23:37-39 verteld Jezus dat Hij de mensen van Jeruzalem veel liever onder Zijn vleugels wil nemen, maar zij slaan Zijn liefde af. Hij moet ze overlaten aan de consequenties van hun daden. Veel profeten, zowel in het heden als verleden, zijn boos over de situatie waar de wereld in verkeerd en met een goede reden brengen zij boodschappen over oordeel. Hoeveel van hen huilen, zoals Jezus, met tranen van God? Zelfs wanneer God over een stad moet oordelen, zendt Hij in Zijn genade altijd waarschuwingen. Hier zie je de Zoon van God die krachtige en directe waarschuwingen geeft aan de stad van God. De mensen die luisteren kunnen ontsnappen. Helaas harden veel mensen vandaag de dag hun hart, net zoals in Jeruzalem dat verwoest werd door een Romeins leger in 70 n.C.
Wij zijn geschapen naar Gods beeld. Wij hebben de verantwoordelijkheid om te kiezen hoe we leven en God respecteert onze keuze. Zoals een vader geduldig wacht op een eigenzinnige zoon of dochter, zo wacht God op het moment dat wij Hem gaan zoeken. Of het nu op persoonlijk of nationaal vlak is, de gevolgen van zonde doen pijn?..en ze doen niet alleen ons pijn.

🔨 Wat voelt Jezus als Hij naar jouw stad of land kijkt? Voel je jezelf ook wel eens zo? Heb je wel eens verdriet gehad over deze zaken?

🕗 Periode 1 / Dag 48 – 🌲Pad 3. Het Gebroken Hart Van God   –   📌 Joh. 1:12  | 

Print

Comments are closed.