49 – Het Einde Van Verdriet

🕗 Periode 1 / Dag 49 – 🌲Pad 3. Het Gebroken Hart Van God   –   📌 Joh. 1:12  | 

📖 Openb. 21:1-8 (vs. 4-5: Wanneer de Vaders eeuwige vreugde begint)

Als je erover nadenkt dat op een dag alle pijn, verdriet en zelfs dood verdwenen zal zijn dan ontstaat er pure vreugde. Gods hart zal niet voor altijd gebroken zijn, noch dat van ons. Ondanks dat er zoveel dingen op aarde verkeerd gaan zal God op een dag een einde maken aan alles wat fout is. De woorden van de profeet:
“Als Hij ziet wat allemaal is bereikt door Zijn zware lijden, zal Hij voldoening smaken” (Jes. 53:11) zullen door Jezus Christus vervuld worden.
Gods eeuwige vreugde zal het resultaat zijn van een perfecte relatie met Zijn volk. Hij zal met ons en wij zullen met Hem zijn voor eeuwig. Als Heb. 12:2 beschrijft dat het voor Jezus mogelijk was om de pijn te verdragen “omdat Hij wist welke blijdschap Hem te wachten stond” dan is dat de schitterende vervulling hiervan.

🔨 Pijn en teleurstellingen komen in een ander daglicht te staan als we over de toekomst denken die God voor ons heeft. Zou jij je leven anders inrichten als je zeker zou weten dat je voor de eeuwigheid geschapen bent?

🕗 Periode 1 / Dag 49 – 🌲Pad 3. Het Gebroken Hart Van God   –   📌 Joh. 1:12  | 

Print