51 – Kunstenaar Van Originele Werken

🕗 Periode 1 / Dag 51 – 🌲Pad 4. De Creativiteit Van God   –   📌 Joh. 1:12  | 

📖 Psalm 89:1-15 (vs. 12-13: God, de oorspronkelijke kunstenaar)

In Genesis, het boek van het begin, geeft God één van de eerste openbaringen over zichzelf: Hij is een creatieve kunstenaar. De levendige beschrijvingen in Openbaringen, het laatste boek in de Bijbel, laten zien dat God de creatieve drijfveer achter alle dingen is. Door de hele Bijbel heen is creativiteit vaak herkenbaar als een expressie van Zijn natuur.
Je kunt Gods creativiteit zien in de kleur van de zonsondergang, de machtige bergen, de kracht van een snelstromende ruige rivier, de schoonheid van een bloem of het ontwerp van het menselijk lichaam. Ondanks dat de natuurlijke wereld van zijn Schepper is gescheiden laat het toch het karakter en de eigenschappen van de oorspronkelijke Kunstenaar zien.

🔨 Misschien heb je nooit over God als kunstenaar gedacht. Vraag met dit in gedachten aan God om Hemzelf aan je te openbaren door Zijn schepping op een nieuwe en frisse manier. Wandel eens langs bomen en bloemen, ga eens zitten bij stromend water, kijk jezelf eens aan in de spiegel en denk na over God de Meester Kunstenaar.

🕗 Periode 1 / Dag 51 – 🌲Pad 4. De Creativiteit Van God   –   📌 Joh. 1:12  | 

Print

Comments are closed.