54 – Samen Ondernemen Met God

🕗 Periode 1 / Dag 54 – 🌲Pad 4. De Creativiteit Van God   –   📌 Joh. 1:12  | 

📖 1 Kron. 22:1-16 (vs. 15-16: Samen met God creëren)

Toen God aan Adam vroeg om de dieren een naam te geven ontstond de eerste creatieve samenwerking tussen God en de mens. In 1 Kronieken zien we dat God met Salomo samenwerkt in het plan voor de tempel. David hielp zijn zoon wel met de materiaalkeuze, maar het was God die de eigenlijke bouw begeleidde.
In een meer recent voorbeeld van samenwerking met God zocht een kunstenaar Gods hulp en inspiratie bij het uitzoeken van de juiste schilderijen voor een tentoonstelling in het communistische Letland. God inspireerde hem tot een muurschildering bestaande uit twee losse delen. De kleuren van de onderste helft verwees naar de kleuren van de Baltische vlag. Het bovenste deel was egaal rood, de kleur van het communisme. Dit kustwerk weerspiegelde hoe politieke ideologie een hele natie kon verdrukken.
Dit door God geïnspireerde schilderij maakte een krachtige indruk op iedereen die het zag. Omdat de twee delen losgekoppeld konden worden, gaf het de mensen hoop dat de verdrukking niet permanent zou zijn.
Het schilderij bleek ook profetisch te zijn want 12 maanden later was Letland vrij van het communisme!

🔨 Nodig God uit om deel te zijn van jouw creativiteit. Als je Zijn hulp vraagt, verwacht dan dat je werk profetisch zal zijn en de waarheid bekend zal maken.

🕗 Periode 1 / Dag 54 – 🌲Pad 4. De Creativiteit Van God   –   📌 Joh. 1:12  | 

Print

Comments are closed.