56 – Neem Tijd Voor Schoonheid

🕗 Periode 1 / Dag 56 – 🌲Pad 4. De Creativiteit Van God   –   📌 Joh. 1:12  | 

📖 Pred. 3:1-15  (vs. 1: Schoonheid is belangrijk)

God maakte seizoenen zodat Zijn schepping een levenscyclus zou kennen van leven, dood en rust. Net zoals in de natuur heeft ons leven ook eb en vloed nodig. Vaak leven we zo druk dat we geen tijd over hebben om te genieten van het mens zijn en de schoonheid van Gods schepping. In heel de schepping kan Gods stem worden gehoord (Psalm 29).
Een kunstenaar had een moeilijke tijd. Hij vond een donkere steen die hij wilde schilderen om zijn eigen pijn uit te drukken. De steen was opengespleten door extreme weersomstandigheden. Toen hij de binnenkant bekeek, was hij verbaasd over de schitterende kleurschakeringen. Hij realiseerde zich toen opnieuw de schoonheid van Gods artistieke schepping. Dat gaf hem hoop midden in zijn donkere tijd.

🔨 Ga bij jezelf eens na of je een creatieve kant van jezelf nieuw leven zou moeten inblazen. Ga weer een instrument bespelen, schilder een schilderij, of schrijf een gedicht. Ga naar een concert, theater of een kunstgalerij, lees gedichten, denk na over een uitzicht, over het ontwerp en de kleur van Gods schepping. Herontdek de schoonheid en de ervaring om ervan te genieten.

🕗 Periode 1 / Dag 56 – 🌲Pad 4. De Creativiteit Van God   –   📌 Joh. 1:12  | 

Print

Comments are closed.