67 – Uniek, Koninklijk, En Eén Van Ons

🕗 Periode 1 / Dag 67 – 🌲Pad 5. Jezus   –   📌 Deut. 6:4-5  | 

📖 Jes. 9:1-6 (vs. 5-6: De perfecte menswording)

Er is nog nooit iemand geboren zoals Jezus. Hij was de enige baby die geboren werd uit een menselijke moeder, zonder een menselijke vader. Jezus afstamming kan je vinden in Matt. 1, een gedeelte wat je makkelijk overslaat maar wel erg belangrijk is. Het laat zien dat Jezus een lid is van Davids koninklijke familie. In Lucas 3 zie je de afstamming van Maria. Ook zij stamt af van Koning David.
Het is soms moeilijk te bevatten dat God naar de aarde kwam als een kleine baby. De waarheid is dat de ongelimiteerde liefde en het leven van de Heerser van het heelal in een klein mensje geperst werden. Dat is de kern van het Bijbelgedeelte: “Het Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond.” (Joh. 1:14). Jezus maakte, net zoals ons, alle realiteit van het leven mee.

🔨 Als jij je geloof deelt met mensen die een ander geloof hebben, dan is het belangrijk om vast te stellen wat het Christendom uniek maakt. Dat is dat God zo veel van ons houd dat Hij mens werd en tussen ons leefde. Lees ook de naslagverzen erbij zodat je ziet dat Oude en Nieuwe Testament bijelkaar horen.

🕗 Periode 1 / Dag 67 – 🌲Pad 5. Jezus   –   📌 Deut. 6:4-5  | 

Print

 
Don`t copy text!