68 – Van Aangezicht Tot Aangezicht

🕗 Periode 1 / Dag 68 – 🌲Pad 5. Jezus   –   📌 Deut. 6:4-5  | 

📖 Joh. 1:1-18 (vs. 14: Jezus, het Woord geworden vlees)

Miljoenen mensen kunnen tegenwoordig via e-mail met elkaar communiceren. Sommige vinden het prettig om op die manier aan relaties te werken – misschien wel omdat er zo weinig risico aan vast zit. Misschien is het achter een beeldscherm of op een stuk papier wel makkelijker om je uit te drukken in plaats van rechtstreeks met iemand te praten. Intuïtief voelen we wel aan dat je, ondanks de ‘electronische’ voordelen, iemand pas leert kennen als je die persoon echt hebt ontmoet. Heel veel mensen hebben ervaren dat ze het schrijven of e-mailen op zich leuker vonden dan het contact zelf en uiteindelijk erg teleurgesteld waren toen ze de persoon in levende lijve ontmoetten.
God gaf ons Zijn wet door Mozes. Een soort beschrijving van God kregen we door Abraham, David en andere profeten. Maar we kunnen op basis van deze wetten en beschrijvingen alleen niet zeggen dat we God echt kennen. Door Zijn Woord te geven, heeft God ons willen laten zien dat Hij een van ons wil zijn.
Dank God dat Jezus een mens werd! Daarom is het niet gebleven bij wetten en beschrijvingen van God. Hij is gekomen als een mens. Het Woord is vlees geworden en woont onder ons!

🔨 Als je eens je relatie met God onder de loep neemt, is Hij dan een Vriend met wie je praat en overlegt? Hij wil graag zo’n diepe persoonlijke relatie met jou.

🕗 Periode 1 / Dag 68 – 🌲Pad 5. Jezus   –   📌 Deut. 6:4-5  | 

Print