70 – De Volmaakte Mens

🕗 Periode 1 / Dag 70 – 🌲Pad 5. Jezus   –   📌 Deut. 6:4-5  | ▶

📖 Lucas 23:1-8 (vs. 4: Jezus, de perfecte mens)

Niemand leeft er ooit zoals Jezus. Hij leefde een volmaakt leven, als enige. Hij had geen schulden – fysiek, moreel of geestelijk.
Jezus leerde Zijn discipelen dat ze moesten bidden: “”…vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren…” (Matt. 6:9-12), maar zelf bad Hij nooit om vergeving. Jezus was de enige die met betrekking tot de Vader kon zeggen: “Ik doe altijd de dingen die Hem behagen”. Hij daagde mensen die kritiek op Hem hadden uit: “Wie van u overtuigt Mij van zonde?” (Joh. 8:46). Keer op keer, wanneer de schriftgeleerden en leiders Hem ervan beschuldigden zich niet aan Mozes’ wet te houden, citeerde Jezus de schrift en bewees dat Hij de enige was die de schrift echt begreep. Onderzoek de verschillenden religies en religieuze leiders van de wereld en je zal zien dat niemand dat kan zeggen.
Niemand zou het zelfs durven zeggen, maar Jezus wel. Omdat Hij vrij van zonde is en daardoor vrij van de straf op de zonde: dood, kon Hij zichzelf aanbieden voor onze zonden. Hij is het perfecte offer.

🔨 Waar heeft Jezus jou van verlost? Dank Hem ervoor op dit moment.

🕗 Periode 1 / Dag 70 – 🌲Pad 5. Jezus   –   📌 Deut. 6:4-5  | ▶

Print

 
Don`t copy text!