7 – De Zegen Van De Heilige Geest

🕗 Periode 2 / Dag 7 – 🌲Pad 6. De Heilige Geest   –   📌 Heb. 11:1  | 

📖 Gen. 48:1-9 (vs. 9: Nodig de gever uit, niet het cadeau)

Israel vroeg al meteen naar zijn kleinkinderen toen hij ze zag zodat hij ze kon zegenen. Daarna riep hij zijn zonen en zegende ook die (Gen. 49). Hij hield van zijn familie en kon bijna niet wachten om ze te vertellen wat God voor hen in petto had. Je kan je voorstellen dat iedere zoon ongeduldig afwachtte totdat het zijn beurt was.
Wat zou de ‘grootste’ zegen zijn? Sommigen hoopten misschien op rijkdom of een groter stuk land. Anderen vonden dat de grootste zegen de intieme relatie met hun vader was. Zo zien we het als we de zegen van de Heilige Geest zoeken. God vindt het fijn om ons iets te geven, maar Hij houdt ervan als we Hem zoeken in plaats van Zijn cadeaus. De grootste zegen die Hij ieder in even grote mate geeft is een liefdevolle relatie met Hem. Wij hoeven alleen maar dicht bij Hem te blijven en te ontvangen wat de Heilige Geest voor ons heeft.

🔨 Vind jij Gods aanwezigheid ook een zegen? Zie je een liefdesrelatie met Hem ook als de grootste zegen? Vraag aan God of Hij jou ‘honger’ naar Hem wil vergroten.

🕗 Periode 2 / Dag 7 – 🌲Pad 6. De Heilige Geest   –   📌 Heb. 11:1  | 

Print

Comments are closed.