11 – Telt Karakter Mee?

🕗 Periode 2 / Dag 11 – 🌲Pad 6. De Heilige Geest   –   📌 Joh. 3:16  | 

📖 Richt. 16:1-31 (vs.1-3: Waarom de Heilige Geest werkt door leiders die niet perfect zijn)

Ook wij zijn natuurlijk geschokt bij het horen van de verborgen zonde van kerkleiders en evangelisten. Maar Simson, de leider van zijn volk, kreeg van God bovennatuurlijke kracht om zich uit een val te redden, zelfs nadat hij enkel uren daarvoor een prostituee had bezocht. Waarom blijft de Heilige Geest zulke personen gebruiken? We moeten toegeven dat God geen perfecte mensen gebruikt. Trouwens niemand van ons zou daaraan voldoen. De achterliggende gedachte is: als God iemand gebruikt, is dat niet een teken dat Hij zijn of haar levensstijl goedkeurt maar van Zijn genade ten opzichte van de mensen die onder zijn of haar bediening vallen.
Gods verlangen is om de Simsons te herstellen, maar als er geen daad van bekering is, zal Hij toestaan dat zij de pijnlijke gevolgen van hun zonden zullen ervaren.

🔨 God herstelde Simsons kracht, zij het ten koste van zijn eigen leven. Vraag God om de karakter-zwakheden in je leven te openbaren. Vraag dan de Heilige Geest je te laten zien op welke manier je hierin kunt veranderen.

🕗 Periode 2 / Dag 11 – 🌲Pad 6. De Heilige Geest   –   📌 Joh. 3:16  | 

Print

 
Don`t copy text!