12 – Een Leven Van Dienstbaarheid

🕗 Periode 2 / Dag 12 – 🌲Pad 6. De Heilige Geest   –   📌 Joh. 3:16  | 

📖 Ef. 5:1-21 (vs. 18-21: Wees vervuld met de Geest)

Paulus beveelt de gelovigen “Wees vervuld met de Heilige Geest”. Hoe gebeurt dat? Paulus ziet dat dit gebeurt als we met elkaar spreken in psalmen, gezangen en geestelijke liederen; als we zingen en muziek maken in ons hart, als we God danken en als we elkaar onderdanig willen zijn. Zelfs als we onder invloed zijn van te veel sterke drank verandert ons zicht op zaken om ons heen.
Hetzelfde geldt als we vervuld zijn met de Geest want het verandert ons radicaal in de manier waarop we tegen God en andere mensen aan kijken. Een nieuw leven van aanbidding is daar niet alleen het bewijs van maar ook onze nieuwe houding van wederzijdse dienstbaarheid.
We zijn niet meer de baas over ons eigen leven of dat van een ander, want Gods Geest is degene die nu leiding geeft. Elke eenzijdige, zelfgemaakte hi?rchie zal tot zijn einde komen wanneer we vervuld worden met de Geest.
Echtparen zijn niet uitgesloten van deze nieuwe manier van leven. Paulus gaat zelfs verder dat deze revolutionaire levensstijl karakteristiek zou moeten zijn binnen de relaties van het gezin door elkaar lief te hebben en te eren.

🔨 Wat voor soort dingen zou je vandaag anders moeten doen dan gisteren, als je zo’n leven ging leiden vervuld met Gods Geest?

🕗 Periode 2 / Dag 12 – 🌲Pad 6. De Heilige Geest   –   📌 Joh. 3:16  | 

Print

Comments are closed.