13 – De Zalving Van De Heilige Geest Voor Een Bediening

🕗 Periode 2 / Dag 13 – 🌲Pad 6. De Heilige Geest   –   📌 Joh. 3:16  | 

📖 1 Sam. 16:1-13 (vs. 12-13 Zou het mij kunnen overkomen?)

Een ieder die naar de carrière kansen keek van de zonen van Jesse om hem op te volgen zou David de minste kans gegeven hebben. Hij was zelfs niet eens uitgenodigd om Samu?te ontmoeten maar God kende zijn hart en koos hem om koning te worden. Het was de zalving die zijn roeping bevestigde en hem de mogelijkheid gaf het te volbrengen door Gods kracht.
Als we ons niet goed genoeg vinden om een taak te vervullen mogen we weten, dat God diegenen zalft, die net zoals David, vastbesloten zijn God te volgen. Net als bij David kan de zalving veel eerder komen dan de aanspraak op de taak. Als God tot ons over een toekomstige taak spreekt moeten we handelen in geloof en de nodige stappen ondernemen ter voorbereiding, en wachten op Gods perfecte tijdsindeling. De Heilige Geest geeft ons de kracht, wijsheid, middelen en macht om datgene te doen waar God ons voor geroepen heeft.

🔨 Welke dromen, plannen en gedachten heeft God jou gegeven? En wat vraagt Hij je te doen in de voorbereiding voor de roeping op je leven?

🕗 Periode 2 / Dag 13 – 🌲Pad 6. De Heilige Geest   –   📌 Joh. 3:16  | 

Print