16 – Onze Betrouwbare Gids

🕗 Periode 2 / Dag 16 – 🌲Pad 6. De Heilige Geest   –   📌 Gal. 5:22  | 

📖 Hand. 9:10-19 (vs. 10-19: Vertrouwen op de leiding van de Heilige Geest)

Gods Geest wil ons graag leiden. We hebben de keuze om Hem te volgen of onze eigen koers uit te zetten. Je door de Heilige Geest laten leiden betekent dat je de principes van de Bijbel in praktijk brengt en dat je actief luistert naar de stem van God in tijden van keuzes. Ananias vond het erg moeilijk om de leiding van Gods Geest te volgen. Toch vertrouwde Hij God daarin en zien we het begin van de grote bediening van Paulus.
Ook Jezus werd geleid door de Heilige Geest, zowel in de eenzame moeilijke tijd van de verzoeking in de woestijn (Lucas 4:1) als in Zijn krachtige openbare bediening in Galiléa (Lucas 4:14-15). Jezus vertrouwde en gehoorzaamde God, ongeacht de omstandigheden. Op dezelfde manier wil de Heilige Geest ons ook leiden. In elke situatie is Hij een betrouwbare gids. We kunnen er op vertrouwen dat Hij ons op zo’n manier leidt dat het goed is voor ons en dat het tot Gods eer zal zijn.

🔨 Zit je momenteel in een periode waarin je keuzes moet maken? Vraag God om je te leiden en gehoorzaam Hem dan in geloof!

🕗 Periode 2 / Dag 16 – 🌲Pad 6. De Heilige Geest   –   📌 Gal. 5:22  | 

Print

 
Don`t copy text!