18 – Tekenen Van Gods Kracht

🕗 Periode 2 / Dag 18 – 🌲Pad 6. De Heilige Geest   –   📌 Gal. 5:22  | 

📖 Joh. 14:1-14 (vs. 12: God doet tekenen door ons heen)

?Op een dag ontmoetten twee christenen een aantal Armeense jongeren bij de Zwarte Zee en ze vertelden hen over Jezus. De jongeren zeiden dat ze niet geloofden dat het mogelijk was om een persoonlijke relatie te hebben met God; de twee christenen wisten niet precies hoe ze over Jezus konden vertellen. Uiteindelijk boden de christenen aan hun koekjes te delen met de Armeense jongeren. Een van die jongeren kon niet eten want hij had kiespijn, maar hij vond het goed dat ze baden voor genezing van zijn kies. Toen de pijn van de jongen verdween werd hij ervan bewust dat God naar hem omzag. De jongeren besloten meteen om hun leven aan Jezus te geven.
Het is Gods bedoeling om het eenvoudige evangelie te bevestigen door de kracht van de Heilige Geest. Niet iedereen zal op dezelfde manier als deze jongens worden overtuigd, en Jezus weigerde zelfs om een wonder te doen toen hem daarom werd gevraagd (zie Markus 8:11-12 en Lucas 11:29). Maar velen zullen reageren als de waarheid komt met kracht en niet alleen met woorden.

🔨 Welke noden zie je bij mensen om je heen? Wees er klaar voor om voor hun noden te bidden en om het Goede Nieuws van het Evangelie met ze te delen.

🕗 Periode 2 / Dag 18 – 🌲Pad 6. De Heilige Geest   –   📌 Gal. 5:22  | 

Print

 
Don`t copy text!