19 – Gaven Van De Heilige Geest

🕗 Periode 2 / Dag 19 – 🌲Pad 6. De Heilige Geest   –   📌 Gal. 5:22  | 

📖 1 Kor. 12:1-11 (vs. 7-11: Eén Geest, meerdere gaven)

God houdt van verscheidenheid en dat is te zien aan de gaven die Hij Zijn kinderen heeft gegeven. Hij heeft verschillende gaven gegeven om in de verschillende behoeften van de gemeente te voorzien. Het mooie van deze verscheidenheid is de wonderlijke eenheid binnen de gaven. Het is Gods bedoeling dat alle gaven van de Heilige Geest in harmonie met elkaar samen werken. Als al deze gaven werkzaam zijn binnen een gemeente, dan krijgen de leden van de gemeente ook een breder beeld van wie Jezus is. Elke gave laat een andere dimensie zien van het Goddelijke karakter van de Vader. Door de gaven heen kunnen we Gods wijsheid zien en Zijn kennis, Zijn macht, Zijn genezing en nog vele andere aspecten.
Alhoewel het gaven zijn, mogen we ze niet houden. Als de Heilige Geest het zo leidt, dan moeten we ze weer weg kunnen geven, om anderen te dienen. Met deze nederige gedachte in zijn achterhoofd, bemoedigt Paulus ons om “naar de gaven des Geestes te streven” (1 Kor. 14:1).

🔨 Welke gaven van de Geest zie jij aan het werk in de gemeente of in mensen om je heen? Welke gave(n) zou jij willen zien werken in jouw leven?

🕗 Periode 2 / Dag 19 – 🌲Pad 6. De Heilige Geest   –   📌 Gal. 5:22  | 

Print

 
Don`t copy text!