24 – De Juiste Nadering Tot God

🕗 Periode 2 / Dag 24 – 🌲Pad 7. Het Woord   –   📌 Rom. 8:1  | 

📖 1 Sam. 3:1-10 (vs. 10: Besteed aandacht aan Gods Woord)

De manier waarop we God benaderen is ontzettend belangrijk. Velen van ons komen naar Hem toe als praters met een veeleisende houding. Dat klinkt als: “Luister God, want uw knecht spreekt”. Wat Samuël deed was de juiste manier. Als we echt willen weten wat op Gods hart is moeten we bij Hem komen als belangstellende luisteraars vol verwachting. Een van de meest toffe manieren om te luisteren naar God is het mediteren met de Bijbel. Als we ons verdiepen in specifieke Bijbelteksten verwelkomen wij eigenlijk Zijn stem door het openen van ?de oren van ons hart?. Bijbelmeditatie brengt begint met het apart zetten van ongestoorde tijd op een stille plaats. De volgende stap is God te vragen welk vers of verzen we moeten gaan bestuderen.
Dan moeten we natuurlijk luisteren naar Zijn antwoord! Zodra we het krijgen gaan we lezen en steeds opnieuw bedenken wat het schriftgedeelte kan betekenen. Daarna kunnen we gaan bedenken hoe we het in praktijk gaan brengen, hoe we er iets mee kunnen gaan doen in ons dagelijks leven. De enige manier om intieme vriendschap met God te krijgen is door een actieve luisteraar te worden. Die karaktereigenschap hielp Samuël om zijn bestemming te bereiken en het kan ons ook helpen om het doel te bereiken wat God voor ieder van ons persoonlijk heeft uitgedacht.

🔨 Waar was Samuël toen God hem riep? Wanneer en waar kun jij je het beste verdiepen in Gods Woord? Probeer tijd vrij te maken om naar Gods stem te luisteren vandaag!

🕗 Periode 2 / Dag 24 – 🌲Pad 7. Het Woord   –   📌 Rom. 8:1  | 

Print

Comments are closed.