29 – Waar Autoriteit Vandaan Komt

🕗 Periode 2 / Dag 29 – 🌲Pad 7. Het Woord   –   📌 Rom 1:16  | 

📖 Ezra 7:1-10 (vs. 10: Sterk zijn door Gods Woord toe te passen)

Het leven van Ezra is een voorbeeld van goed geestelijk leiderschap: 1. hij was toegewijd en trouw in het bestuderen van de Gods Woord, 2. hij paste Gods Woord toe in zijn eigen leven en 3. hij begon het aan anderen te leren. Autoriteit, gezag dus, komt door een leven te leven naar de principes van Gods Woord.
Matt. 7:28-29 vertelt: “dat de scharen versteld stonden over Zijn leer, want Hij leerde hen als gezaghebbende en niet als hun schriftgeleerden”. Bijbelstudie is een beetje zoals het bouwen van een huis. We beginnen met het leggen van een fundament (lezen en doorkijken van de tekst). Daarna zetten we de muren neer en zetten het dak erop (vertalen, uitleggen en het zoeken naar het begrijpen van wat de tekst betekende voor de mensen voor wie het in eerste instantie was geschreven). Dan gaan we het huis binnen en maken we het ons eigen (door de Waarheden toe te passen op ons eigen leven). Toepassing, het gebruiken, moet een belangrijk doel zijn van alle Bijbelstudie. De Bijbel bestuderen en het niet naleven is als het bouwen van een huis waar je nooit in gaat wonen. Alleen als we zelf volgens het Woord van God leven kunnen we iets doorgeven aan anderen, met gezag, van wat wij hebben geleerd.

🔨 Hoe toegewijd, hoe serieus, hoe trouw, ben jij in het bestuderen en het toepassen van het Woord van God? Maak er een dagelijkse gewoonte van!

🕗 Periode 2 / Dag 29 – 🌲Pad 7. Het Woord   –   📌 Rom 1:16  | 

Print

Comments are closed.