39 – Schuldig Bevonden

🕗 Periode 2 / Dag 39 – 🌲Pad 8. Verlossing – Geschenk   –   📌 Joh. 3:36  | 

📖 Rom. 3:9-26 (vs. 23: Verlossing in Jezus door genade)

“Waarom komt zij solliciteren als zendeling?”, vroeg Jeff zich af terwijl het gesprek ten einde liep. Alison kwam uit een gebroken gezin waar Jezus Christus niet geëerd werd. Ze kwam tot bekering toen ze als student een wild leventje leidde. Ze leek nu vol geloof en enthousiasme voor de Here, maar volgens Jeff maakte het verleden van Alison haar ongeschikt voor zendingswerk.
Paulus schreef zijn brief aan de Romeinen om hen met zulk gedrag te confronteren. Joodse christenen in die tijd voelden zich hoog verheven boven christenen met een heidense achtergrond. Paulus maakt duidelijk dat voor God iedereen even schuldig is, iedereen is gelijk. Het maakt niet uit wat ons verleden is, in Gods glorie zijn we allemaal tekort geschoten. We hadden allemaal onze eigen weg van zonde gekozen, en die wegen leidden allemaal naar dezelfde plaats, de dood. De ongerustheid van Jeff over het verleden van Alison laat zijn gezonde respect voor zonde zien. Hij begreep dat zonde heel lang invloed kan uitoefenen op iemands leven, ook al is die persoon aan Jezus toegewijd. Helaas onderschatte Jeff de zonde van zijn eigen trotse houding ten opzicht van Alison. Dit is een grote verleiding voor mensen met een ‘goede’ achtergrond. En wat nog belangrijker is, hij begreep daarmee niet de kracht van het evangelie om mensen werkelijk vrij te zetten van zonden en overtredingen.

🔨 Denk eens na over hoe jouw leven er uitzag voor je Jezus kende. Vind je dat je beter of minder bent dan andere christenen, of ongeveer gelijk? En waarom dan?

🕗 Periode 2 / Dag 39 – 🌲Pad 8. Verlossing – Geschenk   –   📌 Joh. 3:36  | 

Print