40 – Met Het Leven Verbonden

🕗 Periode 2 / Dag 40 – 🌲Pad 8. Verlossing – Geschenk   –   📌 Joh. 3:36  | 

📖 Ef. 2:1-10 (vs. 5: Levend door Christus)

Meestal was het plezierig om koffie te drinken bij het cafeetje op de hoek en te kijken naar de voorbijgangers. Maar vandaag niet. Een tienermeisje was van haar fiets gevallen en onder een voorbijgaande tram gekomen. In een kort moment was ze het onderste deel van haar been kwijt, afgereten net onder de knie. Het bloederige stuk been lag vlak naast haar, niet langer verbonden met de levensbron.
Net als dit been, is de mensheid gescheiden van de levensbron. Paulus noemt dit “dood door onze overtredingen en zonden”. Zonder Christus zijn we geestelijk dood, gescheiden van God. We hebben allemaal wel eens gekozen om in bepaalde opzichten zonder God te leven. Als een been weer vast wordt gemaakt aan een andere bron van zuurstof en voedsel dan het lichaam, wat voor nut heeft dat dan? Het idee van een been dat is vastgemaakt aan een soort van levenssysteem is natuurlijk belachelijk. Maar dat is wat we deden voordat we ons leven aan dat van God verbonden door ons geloof in Jezus.
De doktoren hadden er weinig vertrouwen in om het been weer vast te maken aan het lichaam van het jonge meisje. Maar Jezus is degene die ons allemaal één kan maken met God. Als we erkennen dat we ‘dood’ zijn en in geloof ons richten op Jezus, dan zijn we verbonden met de levensbron.

🔨 Wat betekent het voor jou om eeuwig leven te hebben? Verwoord dat eens op de regels hieronder.

🕗 Periode 2 / Dag 40 – 🌲Pad 8. Verlossing – Geschenk   –   📌 Joh. 3:36  | 

Print

 
Don`t copy text!