46 – Van Schande Tot Eer

🕗 Periode 2 / Dag 46 – 🌲Pad 8. Verlossing – Geschenk   –   📌 Psalm 119:105  | 

📖 Joh. 3:1-21 (vs. 16: Eeuwig leven)

Ismaël zag verlangend uit naar de geboorte van zijn kind. De Afghaanse dorpsbewoner had al drie zoons en toen de vierde werd geboren, waren zijn vrouw en hij erg gelukkig. Toen maakte Ismaël een pijnlijke keuze. Hij hield van zijn nieuwe zoontje, maar gaf hem aan een buurman die geen zoons had. In de Afghaanse cultuur zetten alleen mannelijke nakomelingen de familielijn voort. Elke man zonder mannelijke nakomelingen bracht schande over zijn familie. Het kind dat Ismaël aan zijn buurman schonk, nam de schande over het huis en de familie van die buurman weg. Dat een vader zijn geliefde zoon weggeeft, dat kunnen wij nauwelijks begrijpen.
Toch is dat precies wat God ook voor ons heeft gedaan. Wij waren vol zonde en schande. Niets zou dat kunnen veranderen. Door Zijn grote liefde voor ons, heeft God Zijn enige zoon weggeven om ons te bevrijden van onze schande.
Schande is een sterke kracht in ons. Het is geen emotie maar iets dat in je verstand zit, een manier waarop je naar jezelf kijkt. Gezonde en evenwichtige mensen voelen zich schuldig als ze iets verkeerds hebben gedaan. Mensen die niet evenwichtig zijn, schamen zich voor wie ze zijn. Vrij worden van die schande heeft tijd nodig, maar is wel mogelijk. God heeft de weg gebaand door Zijn zoon Jezus.

🔨 Weet jij je geliefd en beschermd door iemand die bij iedereen aanzien heeft? Waarom wel of niet?

🕗 Periode 2 / Dag 46 – 🌲Pad 8. Verlossing – Geschenk   –   📌 Psalm 119:105  | 

Print

Comments are closed.