48 – Wat Is Jouw Prijskaartje?

🕗 Periode 2 / Dag 48 – 🌲Pad 8. Verlossing – Geschenk   –   📌 Psalm 119:105  | 

📖 Gen. 44:1-34 (vs. 33: In de plaats van…)

Mandy kon het tragische nieuws op televisie nauwelijks begrijpen. Door een hevige bosbrand werd het huis van een inwoner van een Californisch stadje ernstig geteisterd. Het was hem gelukt uit zijn brandend huis te ontkomen, maar hij was weer naar binnen gegaan om zijn kat te redden. Het vuur had hem daarbij gegrepen en hij was omgekomen in de vlammen. Terwijl Mandy bezig was met het afwassen van de ontbijtbordjes vroeg ze zich af of de man nog eens dezelfde keuze zou maken als hij die dag over zou kunnen doen. Zijn leven was toch meer waard dan dat van de kat?! Toen zag Mandy opeens een hemels beeld voor zich. Aan Jezus werd de vraag gesteld of, als Hij de keuze had; Hij dan nog eens voor haar sterven? Op dat moment leek de gedachte van Jezus die stierf om haar te redden even absurd als de man die stierf om zijn kat te redden. Mandy was verbaasd toen ze voelde dat Jezus zei: “Ja, ze is het waard”.
Wat bepaalt de waarde van iets? Is dat niet gewoon de prijs die iemand ervoor wil betalen? In dit gedeelte van Genesis wilde Juda zijn vrijheid opgeven voor die van zijn broertje Benjamin. In het waargebeurde verhaal hierboven was de eigenaar van het huisdier bereid zijn eigen leven te riskeren voor dat van zijn kat. In werkelijkheid gaf God Zijn zoon voor jou. Hij zou voor jou gestorven zijn, ook al geloofde niemand in Hem behalve jij.

🔨 Het leven van Jezus is de waarde die God aan jou hecht. Als je echt gelooft dat je van waarde bent voor God, wat zou je dan in jouw leven veranderen aan de manier waarop je denkt of handelt?

🕗 Periode 2 / Dag 48 – 🌲Pad 8. Verlossing – Geschenk   –   📌 Psalm 119:105  | 

Print

Comments are closed.