49 – Durf Jij Vriendschap Met God Aan?

🕗 Periode 2 / Dag 49 – 🌲Pad 8. Verlossing – Geschenk   –   📌 Psalm 119:105  | 

📖 Jes. 43:1-8 (vs. 1: Bij je naam geroepen)

Het piekerige haar, de gerafelde zwarte kleding en de neusring maakten Melinda anders dan de overige studenten van de jeugdgroep. Haar stevige postuur straalde uit dat ze niet van plan was met iemand ‘close’ te worden en vooral niet met God. Er was al te vaak misbruik van haar gemaakt en ze was er zeker van dat God haar ook zou verwerpen als Hij haar zou leren kennen. Het duurde dan ook niet lang of ze bezocht de jeugdgroep niet meer.
Intieme vriendschap met God vinden veel mensen riskant. Sommigen, zoals Melinda, hebben geleerd om alleen te overleven en God op een afstand te houden. Anderen, die denken dat acceptatie verdiend kan worden door prestaties, voelen dat ze hard moeten werken voor Gods vriendschap. Het feit dat God van ons houdt, ongeacht hoe we er uitzien, waar we vandaan komen of wat we doen, gaat boven het menselijk verstand uit, dan kunnen we niet begrijpen.
God kent onze strijd om dit te bevatten. Hij neemt voorzichtig het initiatief in deze vriendschap. Zijn Geest laat voortdurend de ware aard van God aan ons zien (Ef. 1:17-19). Hij blijft ons verzekeren dat Hij bij ons is en ons nooit zal verlaten.

🔨 Schrijf een brief van God aan jezelf en noem daarin de belangrijkste punten die in de volgende verzen worden genoemd.

🕗 Periode 2 / Dag 49 – 🌲Pad 8. Verlossing – Geschenk   –   📌 Psalm 119:105  | 

Print

Comments are closed.