50 – We Kunnen Redding Niet Verdienen

🕗 Periode 2 / Dag 50 – 🌲Pad 8. Verlossing – Geschenk   –   📌 Joh. 1:12  | 

📖 Gal. 3:1-14 (vs. 10-11: Niet door werken, maar door geloof)

Jongens, jullie kunnen beter wat gaan doen als je denkt dat God iets met je te maken wil hebben. Meer gebed, meer activiteiten, hoofd omhoog en doe het allemaal goed! Klinkt dit bekend? De satan probeert christenen zover te krijgen dat ze denken dat ze Gods aanzien moeten verdienen door goede daden. Deze manier van denken ontstak een soort heilige woede bij Paulus. Hij waarschuwde de Galaten om een eind te maken aan deze slechte ideeën. Waarom? Wilde Paulus dan niet dat de mensen een heilig leven leidden? Natuurlijk wilde hij dat, maar er is echt alleen maar één weg om rechtvaardig te worden en dat is door Jezus. Als we proberen rechtvaardig te worden door onze eigen inspanningen dan moeten we elke dag de hele wet op alle manieren gehoorzamen.
Geen fouten maken, zelfs niet één. Eén verkeerde gedachte, één impulsieve beweging en – je bent veroordeeld. Jezus heeft zijn rechtvaardigheid verruild voor de veroordeling die eigenlijk ons toekomt omdat we de wet niet perfect kunnen naleven. Als we Hem door geloof in ons leven binnenlaten, dan worden we vrij om de goede daden te doen die Hij graag wil. We hoeven niet langer meer te streven naar Zijn vriendschap en Zijn aandacht. We hebben die al!

🔨 Maak niet weer de fout om te denken dat je alles wel zelf kunt. Put kracht uit de oneindige liefde van Jezus en werk met Hem samen om goede dingen te doen.

🕗 Periode 2 / Dag 50 – 🌲Pad 8. Verlossing – Geschenk   –   📌 Joh. 1:12  | 

Print

Comments are closed.