54 – Onze Duistere Geheimen Aan Het Licht Brengen

🕗 Periode 2 / Dag 54 – 🌲Pad 9. De Weg Naar Vrijheid   –   📌 Joh. 1:12  | 

📖 Jer. 17:1-18 (vs. 10: God doorzoekt onze harten, verlangens en gedachten)

Afgoderij is veel venijniger en meer zelf misleidend dan in de tijd van Jeremia. Onze ‘god’ kan een vriend zijn, je eigenbeeld, je muziek, je huis of zelfs het werk wat je voor God doet. Als we steeds maar weer onze behoefte gehoorzamen in plaats van Gods Geest dan creëren we onze afgod. We geven onze afgoden niet zo makkelijk op omdat we er vaak zo afhankelijk van zijn wat betreft de veiligheid en gemak. Emoties zoals angst, afgunst, jaloersheid en dergelijke zijn vaak een teken dat een afgod in ons hart wordt bedreigd.
De schrijver Gordon MacDonald reikt een paar vragen aan die ons kunnen helpen onze eigen afgoden te ontdekken: Wie wil ik het zoveel mogelijk naar de zin maken? Welke behoeften probeer ik tegemoet te komen? Welke onzekerheden stimuleer ik? Welke beloningen zoek ik? Welke angsten voel ik? Bij wie heb ik het gevoel dingen goed te doen? Welke schuld stop ik weg? Wanneer zal er genoeg zijn?
De Heilige Geest wil ons graag vrijmaken van onze afgoden en misleidingen. Hij wil ze ook aan het licht brengen als we dat eenvoudigweg maar willen.

🔨 Nodig de Heilige Geest uit om je te laten zien of jij ook afgoden hebt en welke. Doe dat aan de hand van het beantwoorden van de vragen hierboven. Wees niet bang. Hij wil je vrij maken!

🕗 Periode 2 / Dag 54 – 🌲Pad 9. De Weg Naar Vrijheid   –   📌 Joh. 1:12  | 

Print

Comments are closed.