55 – Geleid Door Angst

🕗 Periode 2 / Dag 55 – 🌲Pad 9. De Weg Naar Vrijheid   –   📌 Joh. 1:12  | 

📖 Spr. 29:17-27 (vs. 25: Angst voor wat anderen over jou denken)

Danny wist dat God wilde dat hij weg zou lopen. Het begon als een onschuldig spelletje onder een aantal tieners en was ontspoord tot een smaakloze manier van dingen kapot maken. Hij had kunnen weggaan toen dingen uit de hand gingen lopen. Maar hij deed het niet omdat hij niet wilde dat zijn vrienden hem niet ‘cool’ zouden vinden. Hij bleef en deed mee.
In deze situatie was Danny slaaf geworden van zijn eigen behoefte aan bevestiging. Tegen hetgeen God hem vertelde, koos hij om het anderen naar de zin te maken. Schrijfster Joy Dawson noemt angst voor andere mensen: “meer onder de indruk zijn van de reactie van mensen dan de reactie van God”. Deze angst kan ertoe leiden dat we compromis sluiten met onze overtuigingen en dat we ‘nee’ te zeggen tegen onze medemens en zij die gezag over ons uitvoeren. Bovendien weerhoudt het ons om ‘ja’ tegen God te zeggen.

🔨 We doen er goed aan God voorop te stellen en Hem meer te vrezen dan welke persoon dan ook. Weiger om op iets te reageren behalve de Heilige Geest. Wat is er wat de Heilige Geest in jouw dagelijks leven tegenwerkt?

🕗 Periode 2 / Dag 55 – 🌲Pad 9. De Weg Naar Vrijheid   –   📌 Joh. 1:12  | 

Print

Comments are closed.