58 – Afstand Doen Van Leugens

🕗 Periode 2 / Dag 58 – 🌲Pad 9. De Weg Naar Vrijheid   –   📌 Psalm 119:11  | 

📖 Joh. 8:31-47 (vs. 36: Werkelijk vrij door Jezus)

Ann schaamde zich diep toen ze zag dat haar moeder aan de bar zat te flirten. Op die dag heeft ze voor zichzelf de belofte gemaakt nooit te worden zoals haar moeder. Pas jaren later werd Ann aan deze belofte herinnerd toen ze werd geconfronteerd met eetstoornissen (anorexia) en problemen met seksualiteit. Ze begon zich te realiseren dat haar leven een verkeerde wending had genomen nadat ze die belofte had gedaan. Ze was een negatief beeld over zichzelf gaan ontwikkelen in het bijzonder over haar aantrekkelijkheid als vrouw. Zoals velen van ons, was Ann gaan leven in een leugen. En uiteindelijk leidt dat tot zonde. In haar geval ging het om een kleine maar valse leugen, nl.: “Je mag niet aantrekkelijk zijn”. Meestal zijn de leugens die leiden tot een zondige houding en zondig gedrag het gevolg van pijnlijke ervaringen die diep geworteld zijn. Wij hoeven niet de verantwoordelijkheid te dragen van de zonde van hen die ons pijn doen. Maar we zijn wel verantwoordelijk voor onze reactie op die pijn zoals het trekken van valse conclusies over God, onszelf en over het leven in het algemeen.
De Heilige Geest is meesterlijk in het aanwijzen en het aan de kaak stellen van leugens. Met zorg en overtuiging kan Hij de waarheid diep in ons openbaren. Het is onze verantwoordelijkheid om leugens te identificeren en Gods waarheid toe te laten in plaats van in een leugen te leven.

🔨 Worstel jij met een zondige houding en zondig gedrag? Is dat vanwege onjuiste ideeën of eerdere beloftes? Vraag God of Hij je daarover duidelijkheid wil geven.

🕗 Periode 2 / Dag 58 – 🌲Pad 9. De Weg Naar Vrijheid   –   📌 Psalm 119:11  | 

Print

Comments are closed.