62 – Het Verleden Loslaten

🕗 Periode 2 / Dag 62 – 🌲Pad 9. De Weg Naar Vrijheid   –   📌 Psalm 119:11  | 

📖 2 Sam. 13:1-22 (vs. 19: Pijn en verdriet blijft over…)

Wat een smet had dat op de geschiedenis van de koninklijke familie gebracht toen Amnon zijn halfzuster Tamar verkrachtte! David deed net alsof het niet gebeurd was. Hij hoopte waarschijnlijk, net als vele ouders, dat het probleem weg zou gaan als je er niet over praat. Maar het tegendeel was waar: het werd erger. De broer van Tamar, Absalom, vermoordde Amnon uit wraak en vluchtte (zie 2 Sam. 13:32-24). Toen hij na twee jaar terug kwam weigerde koning David hem te ontmoeten. Daarna keerde Absalom zich tegen zijn vader.
Pijn, die je aangedaan is door familie kan een diepe inwerking op je hebben, zeker als het plaatsvindt in je jeugd. Het verwerken van deze pijn heeft enorme gevolgen voor je emotionele en geestelijke gezondheid. God kent die pijn en wil ons brengen naar een plaats van hoop en herstel. Bespreek datgene wat je overkomen is met een vertrouwenspersoon en breng het samen bij God. Als je op dit moment nog steeds in een situatie van misbruik zit, dan is het verstandig jezelf in bescherming te nemen en onmiddellijk hulp te zoeken. Wat er ook gedaan moet worden, pas op dat je niet hard wordt van binnen. God wil je juist helpen om degenen die je pijn hebben gedaan te vergeven. Hij weet dat we geneigd zijn toe te geven aan verbittering, wraak en zelfmedelijden. Maar als we onze zondige reactie onderkennen en kracht ontvangen om te vergeven, dan begint er een nieuw leven in Jezus.

🔨 Zet eens op een rij wie jou pijn heeft aangedaan waar je nog steeds last van hebt. Vraag aan God om jou te helpen hiervan los te komen en jou de kracht te geven om die persoon te vergeven.

🕗 Periode 2 / Dag 62 – 🌲Pad 9. De Weg Naar Vrijheid   –   📌 Psalm 119:11  | 

Print

Comments are closed.