64 – God Woont In Ons

🕗 Periode 2 / Dag 64 – 🌲Pad 9. De Weg Naar Vrijheid   –   📌 Deut. 6:4-5  | 

📖 2 Kron. 6:1-11 (vs. 1-11: Een Fantastisch Mooi Huis!)

Vanuit de omringende landen werden kostbare metalen en duurzaam hout gestuurd naar de bouwers van de tempel. Langzamerhand kreeg de tempel zijn indrukwekkende vorm, gebouwd door de beste vaklieden uit het land. Toen het gebouw uiteindelijk klaar was, kon God Zijn ‘woning gaan betrekken’.
Voor Salomo was de gedachte dat God de Schepper in een gebouw woont (hoe indrukwekkend ook) gewoon absurd. Desondanks voerde hij toch de opdracht uit die God hem gegeven had. Inderdaad was het Gods plan om onder hen te wonen. En toen Salomo met het volk God uitnodigde om in de tempel te komen wonen, was Zijn antwoord overrompelend. Plotseling werd de tempel gevuld met Zijn glorie.
Vanaf Jezus’ leven op aarde veranderde God het wonen in een tempel in het wonen in de harten van mensen. Hij verheugt Zich als degenen die in Hem geloven en hun hart voor Hem openen een diepe relatie met Hem hebben. Hij wil leven geven in elk aspect van ons wezen door ons te vullen met Zijn aanwezigheid. Hij wacht eenvoudigweg of wij ons aan Hem willen overgeven en Hem uitnodigen in ons leven.

🔨 Schrijf eens een gebed van toewijding op papier. Nodig God uit om in elk aspect van je leven te komen.

🕗 Periode 2 / Dag 64 – 🌲Pad 9. De Weg Naar Vrijheid   –   📌 Deut. 6:4-5  | 

Print

Comments are closed.